BAŞKAN ÇELİK, İFTARINI İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE YAPTI VE ÖĞRENCİLERE NASİHATLERDE BULUNDU

BAŞKAN ÇELİK, İFTARINI İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE YAPTI VE ÖĞRENCİLERE NASİHATLERDE BULUNDU

"AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN, BİLGİNİN HAMALI OLMAYIN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İmam Hatip Buluşması´na katıldı ve iftarını Kayseri´deki farklı İmam Hatip Ortaokullarında eğitimlerini sürdüren başarılı öğrencilerle yaptı. İftar sonrası öğrencilere daha başarılı olabilmeleri için tavsiyelerde bulunan Başkan Çelik, öğrencilerden cemaat ve benzeri ad altında sapkın akımlara kapılmamalarını ve akıllarını kiraya vermemelerini istedi.
İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle birlikte yapılan iftara Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftüsü Şahin Güven, İmam Hatip okulları öğretmenleri ile imam hatip ortaokullarında öğrenim gören başarılı öğrenciler katıldı. İftar saatinde ezanı İmam Hatipli bir öğrenci okudu ve duayı da yine bir öğrenci yaptırdı.
İl Müftüsü Şahin Güven iftar sonrası yaptığı konuşmada öğrenciler arasından Kayseri´nin, ülkemizin, İslam aleminin kurtuluşuna vesile olacak alim ve alimeler yetişmesini arzu ettiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Çelik, öğrencilerden bir hedef belirlemelerini ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını istedi. Öğrencilerden inandığı değerlere bağlı olmalarını da isteyen Başkan Çelik, bununla birlikte insanları bu değerlere götürme vaadindeki sapkın akımlara kapılmamaları uyarsında da bulundu. İnsanların manevi olarak bir yere bağlanmalarının doğal olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Manevi olarak da siyaseten de bir yere bağlanabilirsiniz. Ama aklınızı kiraya vermeyin. Son yıllarda İslami değerlerimizi kullanarak bizi vuranları görüyorsunuz. Hocaefendi, cemaat, imam gibi tabirlerle kendilerini rezil ettiler. Ne hocaefendisi? Bal gibi de örgüt lideri. Ne cemaati? Bal gibi de terör örgütü. Milli eğitim imamı, adliye imamı dedikleri de resmen terörist. Ne yazık ki hala körü körüne bunlara inanan kişiler var. İnandığınız değerler sadece ve sadece kitap ve sünnet olsun. Sizi bu yoldan saptıracak grupların içinde olmayın" diye konuştu.
Öğrencilerden bilginin hamalı olmamalarını da isteyen Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her konu hakkında fikir edinin ve bir şeyler bilin ama bir konuda otorite olun. Kendinizi yetiştirin ama bilginin de hamalı olmayın. Öğrendiğiniz bilgileri insanların faydasına olacak şekilde kullanın. O bilgilerden herkes istifade etsin."
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerinin sonunda öğrencilerin hayatları boyunca inisiyatif kullanıp risk almalarını da isteyerek inisiyatif kullanan ve risk almayı beceren insanların lider olduklarını belirtti.
Başkan Mustafa Çelik iftar sonrası da gruplar halinde öğrencilerle sohbet etti ve onlarla fotoğraf çektirdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"