KAYSERİ AYNI ANDA 3 BAKANI AĞIRLADI

KAYSERİ AYNI ANDA 3 BAKANI AĞIRLADI

62. Hükümetin üç bakanını ağırlayan ilimiz bürokratları yoğun ve yorucu bir günü daha alınlarının akı ile tamamladılar…

6. Gelişen Kentler Zirvesi’ne iştirak eden  Çevre ve Şehircilik  Bakanı  İdris  Güllüce’nin  yoğun programı nedeni  ile öğleden sonra Ankara’ya dönmesinin  ardından  yerini  ilimize öğle saatlerinde gelen Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekçi  aldı… Her iki  bakan ev sahibi konumu ile refakat eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı  ve İlimiz Milletvekili   Taner Yıldız öğleden sonra gerçekleştirilen ziyaretler  kapsamında  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte ilk olarak  Vali  Orhan Düzgün’ü  makamında  ziyaret etti…  Ziyarette konuşan  Bakan Zeybekci: "Hedefimiz yüksek katma değerli ürünler üreterek bunları dünya pazarına satıp, ülkemize refah transfer etmek, ülkemizin kalkınmasına, büyümesine, istihdamın artmasına katkı sağlamak” ifadesini kullandı…

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan  Düzgün`ü ziyaret etti.

Bakan  Zeybekci  ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri`nin her şehrin istediği zenginliklere sahip bir kent olduğunu  vurguladı…   Osmanlı ve Selçuklu`dan izler bulunan kadim medeniyet şehri Kayseri`nin girişimcilikte marka haline geldiğini, sanayi ve ihracat şehri olduğunu ifade eden Zeybekci, İhracatçılar Birliği`nin düzenlediği `İhracatın Yıldızları` Ödül Töreni için Kayseri`ye gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.                                                                 

Hedeflerinin yüksek katma değerli ürünler üreterek bunları dünya pazarına satmak, ülkeye refah transfer etmek, Türkiye`nin kalkınmasına, büyümesine, istihdamın artmasına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan  Bakan  Zeybekci, sözlerini  şöyle sürdürdü…  "Bunun en güzel hayat bulduğu yerlerden birisi Kayseri`dir. Gerek sanayisi, gerek teknolojiyle ilgili bir alan oluşturması, kuluçka merkezi oluşturmasıyla, girişimciliğiyle dünyanın hemen hemen her yerinde karşınıza çıkan yatırımcı iştahı, kabiliyetiyle örnek şehirlerimizden birisidir."    

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri  Milletvekli Taner Yıldız ise  medya mensuplarının sorularını cevapladı.

  "Elektriğe zam yapılacağı konusunda haberler var, böyle bir zam var mı?"  şeklindeki  soruya  ce3vaplayan Bakan Yıldız  yalnızca iki gazetenin yaptığı yorumun yanına bakan fotoğrafı yapıştırmakla habercilik olmayacağını belirterek  bilginin yalan haber olduğunu vurgulayarak  şunları kaydetti…"2014 yılında su seviyeleri, yağmur rejimi düştü. Su seviyesinin düşük olması bir gerçek. Hes`lerden elde edilen elektrik oranlarının düşmesi de bir gerçek. Ama bunun diğer konuya atlayacak şekilde yapılmasını doğru bulmam. Bunun bir mekanizması var. Her ay doğalgazla alakalı, her 3 ayda bir de elektrikle alakalı otururuz, hesaplarımızı, kitaplarımızı yaparız, maliyetlerimizi çıkartırız Hazineyle paylaşırız ve sonunda kamuoyuna deklare ederiz. Şu ana kadar yaptığımız da bu. Buradan vatandaşımızı sıkıntıya sokacak tarzda bir haber yapılma isteğini farklı bir gerekçeye bağlıyorum. O iki gazetenin de buna dikkat etmesi lazım. Onlar kendilerini çok iyi biliyor. Aynı sözden 15 gazete aynı anlamı çıkartıp da iki gazete farklı anlam çıkarıyorsa orada farklı bir durum var demektir."     

Bakan konuklarını  makamında ağırlayan  Vali  Orhan Düzgün’ de Kayseri`nin ticaret kabiliyetiyle Türkiye`de marka olmuş şehirlerin başında geldiğine dikkat   çekti…    Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Bakan Zeybekci`ye tarihi saat kulesinin maketini hediye etti.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor