BİOKAÇAKÇILIK YAPAN BİR RUS YAKALANDI

BİOKAÇAKÇILIK YAPAN BİR RUS YAKALANDI

Kayseri´de, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda üst aramasında toz halinde bitki türleri bulunan Rus uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

Kayseri´de, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda üst aramasında toz halinde bitki türleri bulunan Rus uyruklu bir kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen Rusya Federasyonu uyruklu bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Rus uyruklu şahsın Yabancılar Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan üst aramasında kuru ve toz halde bitki türleri bulundu. Ekipler Kayseri Orman Ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile irtibata geçerek bitki türlerini inceletti. Yapılan inceleme sonucunda Türkiye´deki tüm bitki türleri ve türevlerinin izinsiz toplanması ve yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğunun Rus uyruklu şahsa bildirildiği kaydedildi.
Yetkililer, şahsın çantasında bulunan kuru ve toz halindeki bitki türlerinin mevsim itibariyle Türkiye´de toplanmasının mümkün olmadığını ve yurt dışından veya aktarlardan temin etmiş olabileceğini değerlendirerek, rus uyruklu şahsın ülkeye giriş ve çıkışının kontrol edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü´ne bilgilendirilme yapıldığını kaydetti.


Haber Kaynak : İHA

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza