KAYSERİ ŞEKER’DEN DUYURU

KAYSERİ ŞEKER’DEN DUYURU

“OSMAN CANITEZ’İN KURUMUMUZLA İLİŞİĞİ KESİLMİŞTİR”

Kayseri Şeker’den yazılı bir açıklama yapılarak Yönetim Kurulu Kararı ile yargılama aşaması sonucunda ceza alan Kayseri Şeker Genel Müdür’ü Osman Canıtez’in kurum ile ilişiğinin kesildiği duyuruldu.

Kayseri Şeker’den yapılan yazılı açıklamada yargılandığı Fetö / Pdy davasında terör örgütüne üye olmak ve himmet adı altında gelir sağlamak suçundan 6 yıl 3 ay ceza alan Genel Müdür Osman Canıtez’in iş akdine son verilerek kurumla ilişiğinin kesildiği duyurularak şöyle denildi. “Kayseri Şeker, ülkemizin bekasına karşı girişilen 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi esnasında ve sonrasında demokrasimizin tüm değerlerine sahip çıkan öncü kuruluşlardan biridir. Bu güne kadar devletimiz, birçok kurum ve kuruluşta FETÖ soruşturmaları yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir. Kurumumuz adına da hassasiyetle takip edilen bu süreçte kurumumuzda görev almış kişilerle ilgili gerçekleştirilen idari işlemlerin birçoğu takipsizlik ve beraat kararı ile sonuçlanmış, bir kısmında ise ceza kararı alınmıştır.

 Köklü geçmişi, on binlerce çiftçisi, binlerce çalışanı ile tarımda üretimin gücü olan Kayseri Şeker’in kurumsal değerleri, kişilerden ve münferit olaylardan bağımsız olarak geleceğe taşınması gereken temel kavramlardır. Kurumumuz tüm iş süreçlerini yasalara uygun olarak ülkemizin menfaatlerini ön planda tutarak yürütmekte ve planlamaktadır. Hain darbe girişiminden önce FETÖ ile ilişkisi tespit edilen bir kısım çalışanların iş akdi fes edilmiş daha sonra hakkında dava açılanlar ile ilgili dava süreçleri yakından takip edilmiştir. Bu kapsamda 22.04.2021 tarihinde Yönetim Kurulunun aldığı kararla ilk yargılama aşaması sonucunda ceza alan Kayseri Şeker Genel Müdür’ü Osman Canıtez’in kurumumuzla ilişiği kesilmiştir.

 Kuruluşu 1954 yılına kadar uzanan ve günümüzde ülkemiz tarımının örnek kuruluşlarından biri olan Kayseri Şeker’in bu ve benzeri olaylar ile kurumsal olarak ilişkilendirilmesi söz konusu değildir.

Bu süreçte kurumumuza zarar verecek her türlü yanlış bilgilendirmeye karşı yasal haklarımız kullanılacaktır. Binlerce çiftçimiz, çalışanımız ve tüm paydaşlarımızdan oluşan büyük Kayseri Şeker ailesinin çıkarlarının muhafaza edilmesi en önemli önceliğimizdir.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı