BAKAN ÖZHASEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAKAN ÖZHASEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

?ARTIK BUNLARIN DEFTERİNİN DÜRÜLMESİ LAZIM?

Bakan Özhaseki ?Artık bunların defterinin dürülmesi lazım?? Sevgili İZLEYİCİLER; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Haber Türk televizyonunda canlı yayına katılarak 15 Temmuz da gerçekleştirilen darbe kakışmasını değerlendirdi. Bakan Özhseki darbe kalkışmasında bulunan bir avuç asker artığı darbeciyi kast ederek yaptığı değerlendirmede ? Artık bunların defterinin dürülmesi ve köklerinin kurutulması şarttır. Ve bu görev, yerine getirilmesi gereken tarihi bir vecibedir? ifadesini kullandı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Habertürk televizyonunda iştirak ettiği canlı yayında 15 Temmuz ?Millet İradesi´ne yapılan darbe girişimini değerlendirdik.
Bakan Özhaseki ?Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Sn. Başbakanımızın dik duruşu ve de milletimizin göğsünü tanklara, uçaklara siper etmesi sayesinde, bu darbe bertaraf edilmiştir. Dünyanın en tehlikeli ve alçak terör örgütlerinden biri olan Fetö/PDY örgütü, şeytandan 2 tık önde plan yaptığını, şeytanı bile dumura uğrattığını göstermiş oldular? ifadesi ile başladığı açıklamalarına şöyle devam ettiler??Büyük deprem atlatıldı; ama artçılar gelebilir. O yüzden, Sayın Cumhurbaşkanımızın, ?Meydanları sahipsiz bırakmayın!? çağrısına milletçe tabi olacağız. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayeti, basireti, dik duruşu ve aziz milletimizin cesareti sayesinde, bu alçakça darbe girişimi engellendi. Her hesabın üstünde bir de İlahi tecelli var. Rabbimiz, bu hain ve zalimlerin ellerini yüzlerine, kollarını ayaklarına doladı. 15 Temmuz gecesi yaşanan vahşeti anlatabilmek mümkün değil. Çanakkale´deki düşman bile, bu adiliği ve alçaklığı yapmadı.Bu alçaklar, yaralılarımızı bile hastaneye götürmemize fırsat vermeden yine yaralılarımızı hastaneye götürmeye çalışanların üzerine bombalar, kurşunlar yağdırdılar.Bu Fetö/PDY örgütü, ?Milletin Evi´ne yani Yüce Meclis´e bomba atarak ?Milletin İradesi?ni hiçe saydığını bizlere göstermiştir. Bunların defterinin artık dürülmesi ve köklerinin kurutulması şarttır ve bu görev, yerine getirilmesi gereken tarihi bir vecibedir.Düşman ?Milli İrade?yi tehdit edince, siyasi partiler olarak bir araya geldik. Bu birlik ve beraberlik, müthiş ve tarihi bir adımdı. Partilerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum?
Çevre Bakanı Özhaseki programda 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktarırken ise şunları kaydetti.. ?Saat 23 sıralarında ülkede olanlara vakıf olduk. Telefon ile Çankaya´ya çağırıldım. Sabit abit bir yerde durmamam ve tedbir olarak izimi kaybetmem önerilerine dikkate almaya çalıştım. Bu telefon trafiğinin ardından Kayseri İl Emniyet Müdürünü arayarak ??Bir şey var mı?´ diye sordum, o da sıkıyönetim komutanı olduğunu söyleyen birisinin aradığını ve müdahale edeceğiz, karşı koymayın ve teslim olun dediğini iletti. Sen ne dedin dedim, İbrahim Bey de böyle bir şey mümkün değil demiş. İşte adamlık böyle zamanlarda belli oluyor. İl Emniyet Müdürümüz İbrahim Kulular´dan Allah razı olsun. Emniyet Müdürümüzün bu sözleri üzerine bende bütün komutanları yanınıza çağırın hep birlikte durun, onlar elinizin altında bulunsun dedim.?
Bakan Özhaseki sözlerinin sonunda ?İhtilal girişimi ve teröre karşı tüm Türkiye, 81 ilde iradesini ortaya koydu. Allah, bu milletten razı olsun. Yaşadığımız bu olayı küçük görmemeliyiz, milletimizin yüreğinin soğuması şarttır. Fakat bir yandan da hayatı normalleştirmemiz gerekiyor? diyerek gündelik hayata dönmemiz gerektiğinin altını çizdikten sonra ?Bakanlığımızda, Fetö/PDY örgütü ile ilişkisini tespit ettiğimiz üst düzey görevlilerin tamamını görevden almaya başladık. Bu süreç yukarıdan aşağıya, diğer memurlara doğru devam edecek.? Değerlendirmesinde bulundu?
HABER: C.ÜSTEN / E.KİPMAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"