OKUL KANTİNLERİNDEKİ DENETİMLERLE

OKUL KANTİNLERİNDEKİ DENETİMLERLE

GENÇLERİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının mevzuatı gereği Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği doğrultusunda Kayseri´de bulunan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelere sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele eğitimleri verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından okullarda bulunan yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmeler denetlendi ve işletmelerde çalışan personele özel hijyen şartları, gıda güvenilirliği ve obeziteyle mücadele için dengeli beslenme alışkanlıklarını içeren bir dizi eğitimler verildi.
Yetkililer, eğitimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, "Yaptığımız eğitimlerde okul çağındaki gençlerin öğlen yemeklerinde daha sağlıklı beslenmesi hedeflenmiştir. Yapılan çalışmayla gençlerin okul dışında yemek tüketmek için dışarı çıkması sonucu olumsuz alışkanlıklar taşıyan tehditlere maruz kalmalarını engellemeyi hedefliyoruz. Bu nedenle İlimizde bulunan okul kantin ve yemekhanelerimiz kurumumuz personelinin yol göstermesi ve okul idarecilerinin gayretleri ile daha teknik ve hijyenik koşullara getirilmiştir. Personelimiz tarafından hazırlanan menüler gençlerimizi fast food türü beslenmeden uzak tutup dengeli bir beslenmeye yönlendirmektedir" ifadesinde bulundu.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı