İMANIMIZI GÖZDEN GEÇİRELİM

İMANIMIZI GÖZDEN GEÇİRELİM

İL MÜFTÜSÜ ALİ MARAŞLIGİL “ALLAH’A İMANIMIZI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ” İl Müftüsü Ali Maraşlıgil düzenlediği basın toplantısında Mevlid Kandili’nde müftülüğün yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Maraşlıgil, “Bizler de fer

03 Şubat 2012 Cuma günü Yüce Allah’ın; “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” hitabına mahzar olan Peygamberler zincirinin son halkası, Kur’an diliyle gönderilen, insanların sosyal durumu ne olursa olsun bütün müminlerin kardeş olduğunu ve eşit olduğunu ilan eden, “Cennet annelerin ayağı altındadır.” buyurarak, kadına üstün değer ve kıymet veren Cenab-ı Hakkın sevgilisi, örneğimiz ve önderimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in dünyaya teşriflerinin 1441. Yıldönümü olduğunu dile getiren Maraşlıgil,  “ Mekke’den Medine’ye hicret eden muhacirlerle ensarı kardeş yapmış, bu gün toplum olarak su ve hava kadar muhtaç olduğumuz kardeşlik hukukunun temellerini atmıştır. Bizler de fert ve toplum olarak kâinatın efendisinin sahih sünnetine sarılarak, siyer ve sireti örnek alarak bu kardeşliği canlandırma ve yaşatmanın gayretinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

“Kandil gecelerine mahsus bazı adet ve gelenekleri icra etmek ve mevlid okumakla birlikte Allah’a imanımızı, Peygambere sevgi ve bağlılığımızı yeniden gözden geçirmeliyiz” diye konuşan Maraşgil, “ Onun getirdiği ilahi emir ve yasaklara ne kadar tabi olduğumuzun vicdani muhasebesini de yapmalıyız. Bu gecede camilere gidilmeli, cemaatle namaz kılınmalı, vaaz, nasihat ve mevlitler dinlenmeli, toplu dualar edilmelidir” dedi.

 

Maraşlıgil öte yandan, “ Büyükler elleri öpülerek ziyaret edilmeli, küçükler sevilmeli hediye verilerek sevindirilmeli, yoksul yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek gönülleri alınmalı, fakir fukara görüp gözetilmelidir. Yine bu gece geçmiş ve nafile namazlar kılınmalı, Kur’an-ı  Kerim okunmalı ve geçmiş günahlara tevbe istiğfar edilmeli, Peygamberimiz (s.a.v.)’e bol salâvatı şerife getirilmeli, kendimiz için, ailemiz için, milletimizin mutluluğu ve devletimizin bekası için dualar edilmelidir.  Bu duygu ve düşüncelerle muhterem Kayseri halkının ve ayrım gözetmeksizin tüm müminlerin Mevlid Kandillerini kutlar, bu gecenin İslam Âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, ailelerimizin saadetine ve milletimizin mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”