ERÜ´DE BAŞARILI GİRİŞİMSEL

ERÜ´DE BAŞARILI GİRİŞİMSEL

KALP OPERASYONU!

Kayseri´de 5 yıldır yüzde 100 tıkalı kalp damarlarıyla yaşayan hasta Erü´de 45 dakika süren ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuştu
Kayseri´de 5 yıldır kalp damarlarından ikisi yüzde 100 oranında tıkalı olan ve açık kalp ameliyatını kabul etmeyen 60 yaşındaki hastanın kapalı kalp damarları, Erciyes Üniversitesi Kalp Hastanesinde 45 dakika süren ameliyatsız (anjiyo) yöntemi ile tamamen açıldı. Hasta sağlığına kavuşurken, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Topsakal, tıpta yeni teknolojilerle birlikte artık ameliyatsız yöntemle açamayacakları kalp damarının bulunmadığını söyledi.
ERÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Topsakal, anjiyo yöntemiyle sağlığına kavuşturdukları hastayla ilgili şu bilgileri verdi:
?Hastamız 60 yaşındaki Muzaffer Kınaş, 5 yıldır kalp damarındaki tıkanıklık şikâyeti ile bize başvurdu. Hastaya daha önce iki kez anjiyo yapılmış ve kalp damarı tamamen tıkalı olduğu için by-pass ameliyatı önerilmiş. Fakat hasta, açık kalp ameliyatı olan by-pass´ı kabul etmemiş. Biz hastaya yaptığımız tetkiklerde kalpte bulunan damarlardan ikisinin yüzde 100 oranında tıkalı olduğunu tespit ettik. Hasta by-pass´ı istemediğinden, biz tıpta yeni teknoloji ve yeni tetkikleri uygulayarak hastanın tıkalı olan kalp damarlarını açmayı denedik. Yaklaşık 45 dakika süren operasyonla hastanın kasığından girerek tıkalı olan damarlarına ulaştık. Yeni üretilen tellerle hastanın tamamen tıkalı olan kalp damarlarını açtık ve stent yerleştirdik. Operasyonumuz çok başarılı geçti ve hasta sağlığına kavuştu.?
Tıpta yeni teknoloji ve yeni tedavi yöntemlerinin kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirten Prof. Dr. Topsakal, ?Tıpta yeni yöntemlerle artık ameliyatsız yöntemle açamayacağımız kalp damarı yoktur desem fazla iddialı olmaz.? dedi.
Kalp damarları açılarak sağlığına kavuşan 60 yaşındaki Muzaffer Kınaş ise kendisini tedavi eden doktorlara çok teşekkür etti.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı