MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ

MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ

HEPİMİZDE HÜZÜN OLUŞTU

AK Parti Temmuz ayı danışma meclisine katılan milletvekili Mehmet Özhaseki seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede seçimlerin neticesi hepimizde bir hüzün oluşturdu dedi. Özhaseki, muhalefet partileri CHP ve MHP´yi de eleştirerek ?bırakın sarayla uğraşmayı, bazı arkadaşlar seçimin bitip geçimin başladığının farkında değiller. Millet koalisyon demiş ana eksen Ak Parti, popülist söylemlerle hala tribünlere oynamanın bir manası yok, fedakarlıkta ederiz olmadı siz bilirsiniz hodri meydan deriz dedi.
Danışma meclisinde konuşan milletvekili Mehmet Özhaseki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özhaseki, ? seçimlerin neticesi hepimizde bir hüzün oluşturdu. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın bizler % 50´lere alıştık ve ondan daha aşağı giden bir oran hepimizin moralini bozuyor niye böyle oldu diye hesabını yapıyoruz? dedi. Özhaseki, şöyle devam etti?
Raporlar sonucunda önemli olan doğru tespitleri yaptıktan sonra ne yapacağımız ileriye doğru bir yol haritası, eğer bizim almamız gereken dersler varsa elbette alırız, kendi içimizde düşünmemiz gerekiyorsa düşünürüz, düzeltilmesi gereken taraflar varsa düzeltiriz. Yok dışarı da hak etmediğimiz bir takım ithaflar olduysa o algıyı kırmak için elimizden geleni yine yaparız. Bir parti olarak bu düşüncelerin hepsi masaya yatırıldı, uzun uzun konuşuldu. Neticesinde yeni bir yol haritası çizip önümüze bakarak devam ediyoruz. Hayat bizim için zaten seçim kazanmak için bir gayret değil, hayata bizim bakışımız seçimden seçime veya iktidar olmak için hükümet olmak için veya sadece politik bir takım gayeler için ortaya koyduğumuz bir vasıta değil, hayat biz böyle bakmıyoruz. Rabbim bizi buraya bir imtihan için göndermiş.
Şimdi düşünün 21 senedir belediyelerde hala çıtayı yüksek tutacaksınız 13 yıldır Türkiye´de iktidar olacaksınız ve seçime gidince %41 alacaksınız her babayiğidin karı değil böyle bir şey yapmak. Türkiye için rekor olduğu gibi Avrupayı da takip eden herkes bilir bir rekordur bu çok şükür ve bazen içimizden şu duygularda geçiyor aslında %41´i hak etmedik daha fazla almalıydık evet içimizden bu duygular geçmiyor değil çünkü iyi işler yaptık teslim aldığımız Türkiye´nin şartlarını herkes biliyor 2002´deki şartları bilmeyen var mı içimizde batmış bitmiş bir ortam sonra 13 yıldır yaptığımız işte rahat çalışma ortamı da sunmamak için bize her türlü sıkıntıları önümüze koydular evet koştuk ama engelli koşu gibi oldu. 10 metre sonra dikenli tel 20 metre sonra orda bariyer 30 metre sonra orda bir çay akıyor böyle bir ortamda buralara geldik.
Geldiğimiz ortamda CHP hala bir kutuplaştırıcı bir dil kullanmaya devam ediyor. Tutturmuşlar bir %60 kim kardeşim yüzde 60 dediğiniz ya siz içinde bir parçasınız eğer CHP için söylüyorsak % 25 siniz yüzde 25´i bile doğru temsil edemiyorsunuz sen onun adına konuş kardeşim öbürleri adına niye konuşuyorsun sen o zaman bizde senin karşına çıkıp her seferinde %70 sana karşı kardeşim mi diyelim zaten %60´ın bir blok olmadığını sende anladın biraz zor anladın ama anladın işte. Böyle bir kutuplaştırıcı dil olmaz.
Bir taraftan da bakıyoruz MHP´den de kışkırtıcı bir dil var cumhurbaşkanlığı makamına yönelik eleştirilerin yanlış olduğunu söyleyen Özhaseki İstanbul´da bir CHP ilçe belediyesinin makam odasına bakıldığında saraydan daha cilveli olduğunu söyledi. Özhaseki şöyle konuştu bazı arkadaşların seçimin bitip geçimin başladığının farkında değiller millet koalisyon demiş kardeşim sizde küçük oy almışsınız ana eksen bizi yine Millet bize güvenmiş ve hükümeti siz kurun ama yanınıza da birisini alın Türkçesi bu işte almak için gidiyoruz işi olmaza yokuşa sürmeyin saraylardan başlamanın bir manası yok geçim dönemi millet bizden iş yapmamamızı bekliyor orada popülist söylemlerle hala tribünlere oynamanın bir manası yok millet bunun farkında ne yapalım biz dilimizi tutuyoruz iyi niyetle gidiyoruz uğraşırız didiniyoruz gelin ortak olalım arkadaş deriz fedakarlıkta ederiz olmadı siz bilirsiniz hodri meydan deriz
SÜLEYMAN ERDOĞAN

 





“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı