MAZLUM ? DER ŞUBE BAŞKANI TAŞ:

MAZLUM ? DER ŞUBE BAŞKANI TAŞ:

?28 ŞUBAT TACİKİSTAN´DA HORTLADI?

Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş yazılı bir açıklama yaparak Tacikistan´da Rus yanlısı Hükümet tarafından vatandaşlara uygulanan zulme dikkat çekip ?28 Şubat Tacikistan´da hortladı? değerlendirmesinde bulundu?
Mazlum -Der Şube Başkanı Ahmet Taş Rusya´ya bağlı Özerk Tacikistan Cumhuriyeti´nde hükümet tarafından vatandaşlara uygulanan zulme dikkat çekmek ve yaşananları kamuoyuna aktarmak üzere yazılı bir açıklama yaptı? Açıklamasında Tacikistan Cumhuriyeti´nde 28 Şubat´ın hortladığını belirten Taş şu bilgileri verdi ?Başta Orta Doğu Müslümanları olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Müslüman topluluklar zulüm altında inleyip, birçoğu bulundukları ülkeyi terk ederek Batı ülkelerine sığınmak için yollarda, denizlerde can verirken Orta Asya ülkesi TACİKİSTAN Müslümanları da yeni bir zulümle karşı karşıya kaldılar. İslam´a ve Müslümanlara düşmanlığı ile tanınan zalim devlet başkanı İmam Ali RAHMAN´ın TACİKİSTAN Müslümanlarına yönelik acımasız zulümleri dünyada olduğu gibi Türkiye´de de endişeyle takip ediliyor. Ülkesindeki Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini artırarak devam ettiren RAHMAN yönetimindeki Tacik hükümeti aldığı kararla ülkede yaşayan on binden fazla Müslüman erkeğin sakallarını zorla kestirip, binlerce kadının başörtülerini zorla açtırmanın yanında ülkede Müslümanlara yönelik ürünler satan binlerce tesettür mağazasını da hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan kapatmış bulunuyor.Ülkede Müslümanlara yönelik yasakları farklı ibadet alanlarında da uygulayan ve zulümleri hız kesmeden devam ettiren Tacik hükümeti, ülkede yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde tespit için bu ülkeye giden İHH yönetim kurulu üyesi avukat Gülden SÖNMEZ ve yanındaki bayan avukatı da gözaltına alarak zulmünü ülkedeki yabancı uyruklulara da uygulamaktan çekinmedi.?
Taş sözlerini ?MAZLUM- DER Kayseri Şubesi olarak! TACİKİSTAN´da Müslümanlara uygulanan, hiçbir hukuka ve kamu vicdanına uymayan, İslam dünyasında ve uluslar arası insan hakları camiasında endişe ile takip edilen baskı, şiddet ve ihlalleri şiddetle kınıyor, takipçisi olduğumuzu bildiriyor, yapılan zulümlerin bir an önce sona ermesi için uluslar arası camiayı, insan hakları örgütlerini ve İslam İşbirliği Teşkilatını TACİKİSTAN nezdinde insiyatif almaya davet ediyoruz. ? şeklinde noktaladı?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ