HUUN HUUR TU KAYSERİ´Yİ SALLADI

HUUN HUUR TU KAYSERİ´Yİ SALLADI

Erciyes Üniversitesi´nin akademik yıl açılış etkinlikleri kapsamında üniversiteye gelen Tuvalı ünlü müzik grubu Huun Huur Tu, Sabancı Kültür Sitesi´ni dolduran Kayserililere unutulmaz bir gece yaşattı?

Erciyes Üniversitesi´nin akademik yıl açılış etkinlikleri kapsamında üniversiteye gelen Tuvalı ünlü müzik grubu Huun Huur Tu, Sabancı Kültür Sitesi´ni dolduran Kayserililere unutulmaz bir gece yaşattı?  Konser öncesi provalarda  Haber  Koordinatörümüz Ceyhun Üsten´in sorularını da yanıtlayan  Orta Asya steplerinin  gözü  pek insanları ata diyarından  getirdikleri namelerle  keyifli  bir akşama imza  attılar?

Rusyan´ın Moğolistan  sırında  yer alan Tuva bölgesinde  çıkmış dünyaca ünlü bir müzik topluluğu olan  Huun Huur Tu Orta Asya´nın müziğini, göçebe bozkır yaşantısının gizemini  ilimize taşıdı? Erciyes Üniversitesi´nin akademik yıl açılış etkinlikleri kapsamında üniversiteye gelen Tuvalı ünlü müzik grubu Huun Huur Tu, Hem geleneksel çalgıları kopuz ve şaman davulu, hem de gırtlaktan söyleyişleri ile boğaz vokallerinin muhteşem örneklerini ilimiz sakinleri için seslendirdiler?  Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen konser öncesi provalarında gazetemize özel röportaj verdi?

Tuvalı Ünlü Müzik Grubu Huun Huur Tu grup üyeleri Erciyes Üniversitesi´ndeki konserlerinde yöresel kıyafetleriyle sahneye çıktılar?   Kendilerine özgü müzikleriyle salonu dolduran Kayserililere unutulmaz bir gece yaşatan Huun  Huur Tu boğaz vokallerinin muhteşem örneklerini  ilimiz sakinleri için seslendirdiler?

Konser sonunda Tuvalı ünlü müzik grubuna plaket ve çiçek takdim eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, yaşattıkları keyifli akşamdan dolayı grup üyelerine şükranlarını sundular?

HABER:  C.ÜSTEN



Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı