TÜRK ÖĞRENCİLERLE SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ?SEVGİ´ İLE KAYNAŞTIRIYORLAR

TÜRK ÖĞRENCİLERLE SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ?SEVGİ´ İLE KAYNAŞTIRIYORLAR

KAYSERİ´DE 2 ÖĞRETMENİN YÜRÜTTÜĞÜ ?SEVGİ HEPİMİZE İYİ GELECEK´ PROJESİ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Kayseri´de 2 öğretmen tarafından yürütülen ?Sevgi Hepimize İyi Gelecek´ Projesi kapsamında Türk öğrenciler ile Suriyeli öğrenciler arasındaki ikili ilişkiler güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kayseri´de, Melikgazi ilçesinde bulunan Birlik Mensucat İlkokulu Rehber Öğretmeni Sena Merve Göç ve Türkçe Öğreticisi Şeyda Kılıçaslan tarafından yürütülen ?Sevgi Hepimize İyi Gelecek´ Projesi ile Türk öğrenciler ile Suriyeli öğrencilerin ikili ilişkilerinin güçlendirilmesi için etkinlikler düzenleniyor.

Okul bahçesinde ve kentin farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerde bir araya gelen Türk ve Suriyeli öğrenciler, oyunlar oynayarak birbirlerinin kültürlerini öğreniyor. Talas Paraşüt İniş Alanı´nda düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı´nın da katıldığı uçurtma şenliğinde, öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Çocukların uçurtma uçurmasına yardım eden Elmalı, öğrenciler yakından ilgilendi. Alana inen paraşütleri öğrencilerle beraber izleyen Elmalı, proje koordinatörü öğretmenlerden bilgiler aldı.

Kayseri´de 8 bin civarında Suriyeli öğrenci bulunduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, ?Farklı ülkeler ile beraber 7 bin 700 tane öğrencimiz bulunmaktadır. Kayseri´de bizim öğrencilerimiz ile Suriyeli öğrencileri kaynaştırmak amacıyla bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de öğrencilerimizle birlikte uçurtma uçurma ve aynı zamanda çuval yarışı yapıyoruz. Suriyeliler ile bizim geleneklerimizde uyum olduğunu ve birbirlerine benzediğini görüyoruz. Bizim buradaki amacımız Suriyeli öğrenciler ile bizim öğrencilerimizi kaynaştırmak ve buradaki kültür ile entegre ederek onları bir arada tutmaktır. Bu çalışmalarından dolayı öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Çocuklarımızın sevincini gözlerinden okuyoruz. Biz de çok mutlu olduk? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı