ADI BUZ PİSTİ AMA... KENDİ GÜL GİBİ.

ADI BUZ PİSTİ AMA... KENDİ GÜL GİBİ.

Belediyesi`nin yaptığı Harikalar Diyarı içinde yer alan ve kütlelerinin hava koşulları karşısındaki davranışı dikkate alınarak tasarlan Buz pisti, mimari tasarımı ile gören herkesin takdir ve beğenisini topluyor.

Dünyadaki çevreci kuruluşların dikkat çektiği küresel ısınma kaynaklı sorunları vurgulayan bir mimari anlayış ile yapılan Buz Pisti tamamlanarak Türkiye`nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı`ndaki yerini aldı. Buz Pisti binası buz kütlelerinin hava koşulları karşısındaki davranışı dikkate alınarak tasarlandı. Farklı görünümü ile dikkat çeken bina, kutuplarda eriyen buzullar, değişen iklim koşulları ve bozulan dünya dengelerine de vurgu yapıyor. Buz Pisti`nin bu şekildeki mimari tasarımı, gören herkesin takdir ve beğenisini topluyor.Harikalar Diyarı`ndaki Buz Pisti 10 bin m2 üzerinde 1900 m2 kapalı alanıyla hizmet veriyor. Buz Pisti binasında 450 metrekare doğal buz pisti bulunuyor.

Buzlanma bir tür donmayan sıvı olan Etilen Glikol ile yapılıyor. Doğal buz pistinin oluşturulması için binanın zemininde gerçekleştirilen tesisatta 400 boru kullanıldı. Antifriz olarak da kullanılan etilen glikol soğutularak bu borulardan veriliyor. Eksi 10 dereceye kadar soğutulan etilen glikol üzerindeki suyu donduruyor ve 7 santimlik bir buz kütlesi oluşuyor. İşte bu buz kütlesi üzerinde buz pateni, buz hokeyi, körling gibi sporlar yapılabiliyor.

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da