AK PARTİ GENEL BAŞKAN YRD. ÖZHASEKİ:

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YRD. ÖZHASEKİ:

?PARALELİN MÜRİDİ, ŞAKİRDİ, YA DA MÜNTESİBİ OLMADIM?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Ak Parti İl Binasında bir basın toplantısı tertipleyerek gündemi değerlendirdi? Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki hükümetin tek gayesinin terörü bitirmek olduğunu vurguladıktan sonra son günlerde bazı çevrelerce Boydak kardeşler üzerinden şahsına yönelik olarak dillendirilen iddialara cevap vererek ?Belediye başkanlığı yaptığım süre içerisinde prensibim, hayırlara kapıları açıp, şerlere kapıları kapatmak oldu. Bunların arasında İslami vakıf ve oluşumlar olduğu gibi, milli duyguları ön planda olan arkadaşlarımız ve hatta Alevi-Bektaşi dernekleri de dahil. Bunu severek ve isteyerek de yaptım. Ancak hiçbir bu grubun ne müridiyim, ne şakirdiyim, ne onların müntesibiyim? ifadesini kullandı?
AK Parti İl Binasında bir basın toplantısı tertipleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki sözlerine Başbakan Davutoğlu ile birlikte iştirak ettiği Diyarbakır gezisi ve Terörle mücadele konusunda bilgiler vererek başladı . Terörün herhangi bir hükümetin meselesi olmadığını vurgulayan Özhaseki, ?Bu konuda dünkü hükümet ne yapmıştı, sonraki hükümet ne yaptı, bugünkü hükümette şehit sayısı beşti, dün hiç olmadı gibi değerlendirmelerin de, sadece ve sadece siyasi atraksiyondan olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu mesele hepimizin meselesi, bir hükümetin meselesi değil; bir devletin, milletin meselesi.? Değerlendirmesinde bulundu?.
Sözlerinin devamında Hükümet olarak tek gayelerinin terörü bitirmek olduğunu da vurgulayan Özhaseki, Doğu´da başlayan imar faaliyetleri ile ilgili de bilgi vererek ; İmar faaliyetleri ile ilgili çalışmaları, bölgede yaşayan insanların zararlarının tazmin edilmesi, tarihi eserlerin restorasyonu ve Sur başta olmak üzere bölgede ticaretin canlanmasına yönelik çalışmalar halinde sıraladı.
Sözlerinin devamında meclis çalışmaları konusunda bilgi veren Özhaseki, anayasa ve başkanlık sistemi başta olmak üzere, muhalefetin karar almayı zorlaştıracak ve engelleyecek biçimde davrandığını belirterek ?Türkiye´de 78 milyonu ilgilendiren bir madde olsa bile muhalefetin bu tutumu değişmiyor. Bunun için türlü yollara başlıyorlar. Önce söz almak, arkasından sataşmak, arkasından arkadaşlarımız biraz dışarı çıkmışsa ve salon eksik gibi görünüyorsa yoklama istemeler, arkasından Meclis´i kapatmalar. Emin olun, en normal gündem maddesini bile dört saatten aşağı geçemiyoruz? sözleri ile muhalefeti meclis çalımlarını engellemekle suçladı?
Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Özhaseki bazı çevrelerce Boydak kardeşler üzerinden kendisinin ve diğer milletvekillerinin Paralel Yapı İle ilişkilendirilmeye çalışıldığını hatırlatarak ?Belediye başkanlığı yaptığım süre içerisinde prensibim, hayırlara kapıları açıp, şerlere kapıları kapatmak oldu. Hayır olarak gördüğümüz ve toplumda genel kabul gören varsa sonuna kadar kapım açık diye de ilan ettim. Fakir fukaraya hizmet veren, fedakarlık edip dernek, cemiyet kurmuş kim varsa Büyükşehir Belediyesi´ne geldiğinde benden olumlu cevap almıştır. Bunun içerisinde İslami vakıf ve oluşumlar olduğu gibi, milli duyguları ön planda olan arkadaşlarımız ve hatta Alevi-Bektaşi dernekleri de dahil. Bunu severek ve isteyerek de yaptım. Kastedilen grup geldiğinde aynı şekilde yardımcı oldum. Ama altını çizerek söyleyeyim, bu grubun ne müridiyim, ne şakirdiyim, ne onların müntesibiyim. Bunu herkes bilir, benim fikirlerimi, hayata bakışımı Kayseri´de bilmeyen çok az insan vardır. ikincisi, bu gruba bir metrekare arsa vermiş bir Allah´ın kulu da değilim. Aksini söyleyen varsa çıksın. Ancak bir arsa getirip de biz buraya yurt yapacağız demişlerse, herkese olduğu gibi onlara da yardımcı olup hayrın önünü açmışımdır.?ifadesini kullandı?
Özhaseki son olarak dokunulmazlıklar konusuna değinerek ?Dokunulmazlıklar ile ilgili CHP´nin bize söylediği, ?Siz dokunulmazlıkları kaldıramazsınız, suçluları koruyorsunuz, zaten sizde suçlu çok ifadelerinde bulunuyordu. Öyle mi, hodri meydan? Hepsini kaldıralım, belli olsun. Kimde suçlu var belli olsun. Fakat bakıyorsunuz, partinin genel başkanının 37 dosyası var. İfade vermeye gitmezse polis zoruyla çağrılacak. Ve şimdi hafif hafif manevralar, U dönüşleri, bu sözleri yemeler başladı.?diye konuştu?.
HABER : C.USTEN / E.KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı