FORD OTOSAN BAYİSİ METİNLER A.Ş.´DEN

FORD OTOSAN BAYİSİ METİNLER A.Ş.´DEN

ENDÜSTRİ MESLEK LİSELERİNE ARAÇ HİBESİ?

Türkiye´nin kalkınmasına destek vermek amacıyla farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Ford Otosan ailesi Endüstri Meslek Liseleri´nin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla 47 ildeki 71 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yeni nesil teknolojilerle donatılmış 71 adet aracı bayilerin desteği ile bağışladı. Bu kapsamda Ford Otosan Kayseri Bayii METİNLER A.Ş. aracılığı ile ilimizde eğitim veren Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi motor bölümüne 2 adet araç hibe edildi.

Ford Otosan tarafından ?Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü´ kapsamında, öğrencilerin teknik eğitimde gelişen teknolojiyi takip etmeleri amacıyla ilimizde eğitim veren Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi motor bölümü öğrencilerine düzenlenen törenle 2 araç hibesinde bulunuldu.

Ford Metinler A.Ş.´de gerçekleştirilen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanı, Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Ford Metinler AŞ.Yönetim Kurulu Başkanı Metin Köseoğlu, Ford Otosan Satış Sonrası Saha Operasyon Müdürü Metin Yılmaz, ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Ford Metinler AŞ.Yönetim Kurulu Başkanı Metin Köseoğlu, ?Yeni nesil teknoloji ile donatılan iki aracı ilimizde iki okulumuza bağışlıyoruz böylece öğrencilerimiz uygulamalı eğitimler görecek, yeni nesil teknolojiye sahip otomobillerin tüm parçalarını görecekler. Amacımızı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz ?değerlendirmesinde bulundu?

Ford Otosan Satış Sonrası Saha Operasyon Müdürü Metin Yılmaz´da böyle bir proje ile öğrencilerimiz yeni nesil araçların tüm parçalarını inceleme fırsatı bulacak emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci´de ?2023 eğitim vizyonu en önemli ayağı mesleki eğitim, ama maalesef mesleki eğitimde karnemiz çok iyi değil, ümidimiz bundan sonraki aşamada işbirliğini sanayicilerle en üst düzeyde geliştirerek ara eleman değil, ana eleman yetiştirerek işletmelerimizin bütün ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek öğrencileri sunabilmek. Bu manada bağışlanan araçlar bizim için çok önemli? ifadesini kullandı?

Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız´da eğitimin önemine değinerek bir ülkenin yapacağı en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır diyerek şöyle konuştu.?Bir işin pratiğini ara mesleklerle alakalı eğitimin ciddi uygulama eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Artık pratiklerin uygulandığı bir dönemdeyiz ancak bunu daha da ileriye götürmemiz gerekiyor. bugün uluslar arası markalar ister sağlık, isterse eğitim sektöründe olsun çok büyük bağışlarda bulunabiliyorlar. Firmamıza yaptığı katkılardan ve örnek davranışından dolayı teşekkür ediyorum?

Konuşmaların ardından Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız, Ford yetkililerine teşekkür plaketi takdim ederek hibe araçların anahtarlarını okul yetkililerine teslim etti.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı