AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ

MHP İLE KOALİSYON SEÇMEN TABANIMIZI RAHATLATIR

TBMM´de gerçekleştirilen yemin töreni öncesi TRT HABER televizyonunda canlı yayın konuğu olan Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan meclis aritmetiğini ve olası koalisyon alternatiflerini değerlendirdi? Vekil Özhaseki ?Ak Parti´ye seçmen, evet iktidar sende, ama koalisyon olarak iktidar sende mesajını vermiştir. Doğrusu ben Kayserili bir vekil olarak, Kayserili bir yurttaş olarak, vatandaş olarak, Milliyetçi Hareket Partisi ile eğer koalisyon kurulursa bir taraftan, kendi seçmen tabanımız açısından rahat edeceğimizi düşünüyorum. Bir taraftan da ilkeler açısından çok daha rahat bir şekilde anlaşabileceğimizi düşünüyorum? değerlendirmesinde bulundu?
7 Haziran seçimleri sonrası Ak Parti listesinden milletvekili seçilen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki TBMM´de gerçekleştirilen yemin töreni öncesi TRT HABER kanalında katlıdığı canlı yayın programında seçim sonrası ortaya çıkan tabloyu ve olası koalisyon hükümeti senaryolarını değerlendirdi? Vekil Özhaseki seçmenin koalisyon şartı ile iktidarı Ak Partiye verdiğini vurgulayarak ?Şöyle bir tespitin yapılması lazım bir kere. Seçim sonuçları sosyal bir olgu olduğu için, matematiksel bir sonuç doğurmuyor. Yani matematik gibi 2x2=4 eder gibi bir sonuç vermiyor size, ortaya çıkan tabloyu okumanız gerekiyor. O da baktığınız taraf ile ilgili. Şimdi seçim sonuçlarında şunu çok net diyebiliriz; Türkiye´nin en büyük partisi Ak Parti ve 13 yıllık iktidarından sonra hala seçimlerde %41 gibi bir oy alabilmiş başka bir parti yok. Bu Türkiye´nin ana omurgası olduğunu gösterir, başarılı olduğunu gösterir. İnsanların hala kurulacak olan koalisyonda Ak Parti´yi birinci parti olarak ve ana eksende oturması gerken parti olarak gördüğünün işaretidir. Kolay değil, 13 yıl iktidar olacaksınız siz, bir çok badire atlatacaksınız, çok zor günlerden geçeceksiniz adete Türkiye içerisindeki muhalefetin dışındaki bir takım güçler sizin karşınızda olacak ve o badirelerden çok rahat geçtiğiniz gibi bir taraftan da en başarılı Türkiye cumhuriyeti hükümeti olma sıfatı kazanacaksınız, kolay değil bunlar. Sonra da girdiğiniz bu seçimlerde %41 gibi oy alacaksınız. %41 oy sadece Türkiye için değil Avrupa için bile bir rekordur. Avrupa´da son yıllarda ben %41´ler oranında oy alan bir parti duymadım. Belki atlıyor yanılıyor olabilirim ama bir parti yok. Ve doğrusu bütün bunların neticesinde de Ak Parti´ye seçmen, evet iktidar sende, ama koalisyon olarak iktidar sende mesajını vermiştir?
Ak Parti milletvekili Özhaseki sözlerinin devamında önümüzdeki günlerde start verecek olan koalisyon görüşmelerine dair de yorum yaparak koalisyon için doğru seçeneğin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu belirterek şunları söyledi. ?Önümüzdeki günlerde partimizin yetkili organları, tabi en başta Genel Başkanımız, Başbakanımız olmak üzere bu konuda kararlar vereceklerdir. Onun ifadesine bakarsak şunu görebiliyoruz, bütün partilerle sırayla görüşecek, önce Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşmeler başlayacak, sonra Milliyetçi Hareket Partisi ile ve diğer partiyle de görüşmeler devam edecek. Bunun neticesinde inşallah hayırlı sonuç çıkar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetsiz kalmaz. Seçime gitmez diye de ümit ediyorum ben. Ben Kayseri vekiliyim, Anadolu´nun tam ortasındayız. Bizim açımızdan bakıldığı zaman da Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyon kurulması en doğru yol gibi gözüküyor. Bu konuda zorluklar var mı? Elbette var. ama onların aşılması mümkün gözüküyor. İleriye sürülen şartlar, konuşmalar, doğrusu aşılmayacak sorunlar gibi gözükmüyor. Anadolu biraz milliyetçi tabanlı bir halk kitlesinden oluşuyor ve insanlar özellikle güney doğuda olup biten her şeye karşı çok daha duyarlılar. Belki orada verilecek sempatik bir mesaj bile bizde yanlış anlaşılabiliyor. Doğrusu ben Kayserili bir vekil olarak, Kayserili bir yurttaş olarak, vatandaş olarak, Milliyetçi Hareket Partisi ile eğer koalisyon kurulursa bir taraftan, kendi seçmen tabanımız açısından rahat edeceğimizi düşünüyorum. Bir taraftan da ilkeler açısından çok daha rahat bir şekilde anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Ve aynı doğrultuda hareket edecek iki partinin de önümüzdeki günlerde Türkiye´ye doğrusu çok iyi şeyler yapacağı düşüncelerini taşıyorum. Kayseri milliyetçi hareket partisi ve ak parti iktidarına çok daha rahat bakıyor diyebilirim?
Vekil Özhaseki sözlerinin sonunda çözüm sürecinin akıbeti konusunda değinerek ? Ben çözüm sürecinin çok büyük bir proje olduğuna inanıyorum. Bu hiçbir şekilde sekteye uğramayacaktır. Belki dağlarda o silahlı güçler olmasaydı, çözüm sürecinde murat edilen neyse çok daha rahat verilebilirdi. Yani Avrupa Birliği yolunda giden Türkiye´de özgürlüklerin genişlediği, insan hak ve hürriyetlerin teminat altına alındığı bir ortamın daha kolay sağlanabileceğini düşünenlerdenim. Ama silahlı güçler çıkıp bunu zorla alıyoruz gibi bir havaya girdiklerinde, işte o zaman bir takım refleksler gelişiyor. İnsan olmaktan kaynaklanan bir takım tabi haklarımız var. ismimizi koymak gibi, dilimizi kullanmak gibi bulunduğu bölgenin dilini her zaman yerinde koymak gibi o tabi haklar zaten bir kimseinin lütfuna filan tabi olan işler değil ve hele hele dağdaki silahlı insanların lütfuyla zorlamasıyla veya söke söke almasıyla yapılan işler de değil. Keşke onlar olmasaydı bana göre şimdiye kadar doğudaki insanlara verilmiş olan haklar çok daha rahat verilirdi ve bundan da herkes daha rahat ederdi. Bundan sonra da ben orada yaşayan insanlarımızın haklarının çok daha kısa sürede verileceğine inanıyorum. Ama bunun adı çözüm süreci olmazda başka türlü bir süreç içerisinde gider. Ama buradaki en önemli şart elbette ki silahların bırakılmasıydı. Eğer silahlar bırakılmazsa doğrusu bu hakları oradaki vatandaşlar adına almak isteyeler bile çok zorlanırlar.? Şeklinde konuştu?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı