RE360´E KAYSERİ DAMGASI

RE360´E KAYSERİ DAMGASI

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN BULUŞTUĞU ?RE360´ TOPLANTISI´NA KATILAN BAŞKAN ÇELİK, KAYSERİ´DEKİ YATIRIM İMKANLARINI ANLATTI

Gayrimenkul sektörünün büyük buluşması olan RE360 toplantısı Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus´ta yapıldı. Toplantıya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katılarak, Kayseri´deki yatırım imkanlarına ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Başkan Çelik, Kayseri´yi her alanda büyütmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın yanı sıra gayrimenkul sektörünün en önemli kuruluşlarının destek verdiği RE360 toplantısına yerli ve yabancı uzmanlar katıldı. Ülkelerdeki yatırım fırsatlarının uzmanlar tarafından yeni açılımlarla anlatıldığı ?RE360´ta projeleriyle dikkat çeken şehirlerden Kayseri de yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir şehri geleceğe taşımanın öyküsünü bazı projelerle birlikte katılımcılarla paylaştı ve gelecek planlamalarından bahsetti.

?İNSAN YETİŞTİRMEDE BEREKETLİ TOPRAKLARA SAHİBİZ?

RE360 toplantısındaki konuşmasına Kayseri ile ilgili detaylı bilgiler vererek başlayan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri´nin en önemli gücünün insan unsuru olduğuna vurgu yaparak ?Kayseri, her ne kadar Orta Anadolu´nun sert kara iklimine sahip olsa da insan yetiştirmede bereketli topraklara sahip? diye konuştu. Kayseri´nin çalışkan ve kazancını paylaşan insanların şehri olduğunu dile getiren ve sadece Kayseri´nin değil Türkiye´nin kalkınmasına katkı veren iş adamlarının Erciyes´in eteklerinde yetiştiğini ifade eden Başkan Çelik, ?Kayseri, bugün itibarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Kayseri´de iki önemli kültür büyüme ve gelişmenin adeta kaynağıdır. Birincisi planlı gelişme kültürü, ikincisi kurumlar arasındaki uyum kültürü. Günümüz dünyasında hem ülkeler hem de şehirler arasında müthiş bir yarış ve rekabet yaşanıyor. Dünyada, adı ülkesinin önüne geçmiş çok sayıda şehir var. Bu şehirler bir an bile durmaksızın sahip oldukları değerleri yenilemeye, geliştirmeye ve uluslararası arenada pazarlamaya devam ediyorlar. İşte bu yüzden biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ülke çapında elde ettiğimiz bu zirve noktayı korumak için yeni projeler geliştiriyoruz. Şehir içi ulaşımı rahatlatacak köprülü kavşaklar, yeni üretim bölgeleri, sosyal ve kültürel mekanlar ile kentsel dönüşüm faaliyetleri bunların başında geliyor? diye konuştu.

?KLASİK BELEDİYECİLİKLE YETİNMİYORUZ?

Büyükşehir Belediyesi´nin Kayseri´nin en önemli yatırımcı kuruluşu durumunda olduğunu vurgulayan ve buna ilişkin önemli rakamlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Büyükşehir Belediyesi olarak ?Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim´ şeklinde bir vizyon belirledik. Planın, projenin önemini daha vizyonumuzun ilk kelimesinde ortaya koyduk. Eğer bir şehir planlı gelişirse Kayseri örneğindeki gibi Türkiye ortalamasının üzerinde gelişiyor. Bu düşüncelerle Ulaşım Master Planı, Tarımsal Gelişme Ana Master Planını, Üst ölçekli Ana İmar Planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırladık. Projelerimizi master planlar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Kayseri´de pek çok projeyi hayata geçirdik ve pek çok proje üzerinde çalışıyoruz. Klasik belediye hizmetlerinin yanı sıra şehir ve ülke ekonomisini büyütmek için de projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz.?

?KAYSERİ´YE İLGİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR?

Konuşmasında başta gayrimenkul sektörü olmak üzere tüm yatırımcıların dikkatini çekecek dört projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, önce Erciyes projesine değindi ve projenin yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Başta Erciyes olmak üzere Kayseri´yi cazibe merkezi haline getiren projelerin şehre ilgiyi artırdığına da dikkat çeken Başkan Çelik, ?Kayseri´ye son yıllarda ilginin her anlamda arttığını ve Kayseri´nin her yönüyle cazibe merkezi olduğunu belirtmek isterim. Bunun bir göstergesi de Kayseri´ye olan uçak seferlerindeki artış ve havaalanımızdaki yolcu trafiği. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü´nün verilerine göre 2008 yılında havaalanımızı kullanan yolcu sayısı 674 bin 800´dü. Sonraki yıllarda her yıl ortalama yüzde 15 oranında yolcu sayımız arttı. 2016 yılında yolcu sayımız 1 milyon 972 bine ulaştı. Bu yılın ilk 10 ayı itibarıyla ise 1 milyon 825 bin yolcumuz oldu. Bu da gösteriyor ki bu yıl 2 milyon yolcuyu geçeceğiz ve 2 milyon 100 bini aşacağız. Bu rakamlar Kayseri´de hava yolu yolcu sayısının son 10 yılda neredeyse 4 misli arttığını gösteriyor. Bu da Kayseri´ye olan ilginin boyutunu ortaya koyuyor? dedi.    

?KENTSEL DÖNÜŞÜME YENİ ANLAYIŞ GETİRDİK?

Kayseri´deki kentsel dönüşüm çalışmalarının amiral gemisi durumundaki Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´nden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, projenin şehre katacağı yeni çehre ile Kayseri´nin gelecek yüzyılına damga vuracağını kaydetti. Projenin her etabıyla kentsel dönüşüme yeni bir anlayış getirdiğini ifade eden Başkan Çelik, projenin yatırımcılar için önemli fırsatlar içerdiğini söyledi.

?WATER PARK YAPIYORUZ?

İnönü Parkı devamında Tuna Caddesi  ve 30 Ağustos Bulvarı arasında bulunan 30.000 m2 alanda yapmayı planladıkları Water Park Projesi´nden de bahseden Başkan Çelik, projenin Kayseri´ye ayrı bir renk katacağını belirtti. Başkan Mustafa Çelik, RE360 toplantısındaki katılımcılarla Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesi projesini de paylaştı. Eylül ayında temeli atılan projenin Türkiye´nin en büyük besi bölgesini Kayseri´ye kazandıracağını ifade eden Başkan Çelik, bölgenin yatırımcılar için verimli bir alan olduğunu kaydetti.  

Sözlerinin sonunda Kayseri´deki uyum kültürüne bir kez daha vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Kayseri, kurumlar arasında uyum kültürünün hakim olduğu bir kent. Söz konusu Kayseri ise, söz konusu Türkiye ise her kurum üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bu kültür sayesinde de yapılacak güzel işlerin önüne engeller çıkmıyor. Ve bu sayede Kayseri hızla gelişmesini sürdürüyor. Bu anlamda Kayseri´nin şehircilik alanında uygulanabilir her projeye açık olduğunu ve her fikre olumlu yaklaştığını bilmenizi istiyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"