MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ AYDIN KALKAN:

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ AYDIN KALKAN:

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ VE PATRONLARINI HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERECEĞİZ"

   Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, düzenlenen basın toplantısında Ankara´da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayarak, "Terör örgütlerini ve patronlarını hak ettikleri şekilde tarihin çöp sepetine göndereceğiz" dedi.
Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "İnsanı, insan onurunu, insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini, hukuku önemseyen ve önceleyen herkes, her fikir, her kitle, her örgüt ve her devlet için ?terör?; yöntemi, hedefi ve gerekçelerine bakmaksızın insanlık dışıdır ve insanlık suçudur" dedi.
Kalkan, "10 Ekim Cumartesi sabahı, insanlık yoksulu ve vicdan yoksunu bir terör örgütünün Ankara´daki insanlık dışı ve insanlık suçu hükmündeki eylemiyle canımız acıdı, yüreğimiz yandı.
İnsanlıktan nasipsiz bir terör örgütünün ?kansız iki canlı bombacısı? tarafından gerçekleştirilen birliğimizi, kardeşliğimizi, biz´i hedef alan terör eylemi, yüreklerimize yas, gözlerimize yaş bıraktı. Ancak, biz terörle mücadeleyi bırakmayacağız. Biz, terörü besleyen kirli mahfilleri ortaya çıkarmakta, ifşa etmekte kararlı olacağız.
Patlayan bombalar hepimizi hedef aldı. Biz´i öldürmek istediler. Terör örgütlerinin vahşet ve cinnet ateşiyle ölenler, teröristlerce öldürülenler bizim evladımız, bizim komşumuz, bizim gencimiz, bizim yaşlımız. Kimimiz kadim dostunu, kimimiz çocukluk arkadaşını yitirdi. Hepimiz canlarımızı kaybettik. 97 insanımızı yitirdik. 97 canımızı kaybettik. Fakat, terörü, terörden medet umanları, terör üzerinden bizi ayrıştırmak isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Birbirimize can olma hasletimizi kaybetmeyeceğiz. Biz olma, bir olma, iri olma, diri olma hassasiyetimizden vazgeçmeyeceğiz.
Ankara´yı kana bulayan, milletimizi yasa boğan, 97 insanımızın hayatla bağını kopartan canileri ve onları azmettirenleri, kim olduğuna, hangi gerekçeyle hareket ettiğine, neyi hedeflediğine, kime hizmet ettiğine bakmaksızın lanetliyoruz. Bu alçakça saldırıyı yapan taşeronların, teröre asıl işverenlik yapanların, azmettirenlerin, vahşet emrini verenlerin bir an önce bulunmasını ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.
Devletin bütün kurumlarını, yetkililerini, siyasi partileri, siyasi liderleri ve tüm siyasi aktörleri, Türkiye´nin bütün sivil toplum örgütlerini teröre karşı tek ses olmaya, terörü bitirmeye kararlı nefes olmaya, ortak hareket etmeye, yasta ortaklaşmaya, terörle mücadeleye yoğunlaşmaya davet ediyoruz" ifadesinde bulundu.
Kalkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Biz diyoruz ki; Terörün hedef aldığı insanımızdır. Hiç birisi uzağımız değil hepsi yakınımızdır. Eştir, arkadaştır, dosttur, kardeştir. Anamızdır, babamızdır, oğlumuz, kızımızdır. Candır. İnsandır.
Biz inanıyoruz ki; Bizim ülkemizin insanları ?Fikren benim gibi düşünmeyebilirsin, sen de insansın seni de düşünmeliyim? duruşuyla, ?binyıllık desende bir ve beraberiz? anlayışıyla insanı esas alan, insanca yaşamaya imkan sunan, insan onurunu koruyan Türkiye´yi birlikte kuracağız.
Biz milletimizin merhametine güvenerek diyoruz ki, acıyı birlikte yaşayacağız. Yasımızı birlikte yaşayacağız. Sevincimiz gibi hüznü ve matemi de paylaşacağız. Terörle, terör örgütleriyle, işbirlikçileriyle, azmettiricileriyle ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. İnsanlarımız ve insanlık için, huzur, refah, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kast edenleri birlikte alt edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye hedefine birlikte yürüyeceğiz. Biz milletimizin şerre karşı çıkma cesaretine dayanarak diyoruz ki, terörü birlikte bitireceğiz. Terörü yeneceğiz. Terör örgütlerini ve patronlarını hak ettikleri şekilde tarihin çöp sepetine göndereceğiz"



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"

Kayserililer Ramazan'ı bu çadırda yaşıyor