11. CUHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

11. CUHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

"BU MÜZE SİYASETÇİLERE OKUL GİBİ OLACAK?

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi adını taşıyan müzenin açılışı öncesi ilimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini davet ederek Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi´ni gezdirerek tanıttı? 11. Cumhurbaşkanı Gül "Bu müze ve kütüphane, siyasetle ilgilenenler için bir okul görevi yaparak, onlara fikir verecek" değerlendirmesinde bulundu?
11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile Abdullah Gül Üniversitesi kampusu içinde, Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ?Sümerbank Dokuma Fabrikası´nın ?Buharhane´ olarak kullanılan binasının orjinaliğini koruyarak, müzeye dönüşen binasında bir araya geldi? Adına yaptırılan ve Pazar günü 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışını gerçekleştireceği müzeyi medya mensuplarına gezdirip tanıttı?.
Müzenin organizasyonunu sağlayan Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Bülent Kahraman´la birlikte müze ve kütüphane gezisi öncesi açıklamalarda bulunan 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Müzemiz, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan süreçteki gelişmeleri de gerek fotoğraf, gerek görsellerle desteklemektedir. ABD´de ve Avrupa´da Cumhurbaşkanları veya devlet başkanları görev süresi bitiminde bu türden kütüphaneler açarlar. Ülkemizde de Atatürk ve İnönü adına Ankara´da, Celal Bayar adına Gemlik Umurbey´de, Süleyman Demirel adına da Isparta´da bu tür müzeler bulunmaktadır. Müzede ayrıca, benim çocukluğumdan bu yana fotoğraflar, devlet hayatımdaki önemli olaylar. Siyasette öne çıkardığım fikirlerden örnekler yer alıyor. Yani bir anlamda benim ve devlet hayatımdaki düşüncelerimi burada sergiliyorum. Müze için özellikle doğup, büyüdüğüm baba ocağım Kayseri´yi seçtim? değerlendirmesinde bulundu?
HABER MERKEZİ?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da