TALAS´IN GES´İ TAVAS´A ÖRNEK OLDU

TALAS´IN GES´İ TAVAS´A ÖRNEK OLDU

Talas Belediyesi´nin kardeş belediyesi olan Denizli Tavas Belediyesi bir dizi inceleme yapmak için Talas ilçesine teknik gezi düzenledi. Tavas´tan gelen heyet ilçede hayata geçen birçok projeyi inceleme imkanı da buldu.

Talas Belediyesi´nin kardeş belediyesi olan Denizli Tavas Belediyesi bir dizi inceleme yapmak için Talas ilçesine teknik gezi düzenledi. Tavas´tan gelen heyet ilçede hayata geçen birçok projeyi inceleme imkanı da buldu.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Süleymanlı Mahallesi´ne kurulan Güneş Enerji Santralini (GES) inceleyen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol Talas´ta başarılı ve örnek olacak birçok projenin hayata geçtiğini söyledi.

Tavas´tan gelen heyetin ilçelerinde kurulacak güneş enerji santraline örnek teşkil etmesi açısından inceleme yapmak için Talas´a gezi düzenlediklerini söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Denizli´den kardeş belediyemiz Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol Bey ilçemizi ziyarete geldi. Süleymanlı Mahallesinde kurduğumuz ve geçtiğimiz Mart ayından itibaren üretime başlayan Güneş Enerji Santralimizde inceleme yapıyoruz. Sayın Başkanımızda Denizli´de inşallah bu çalışmayı yapacaklar. Şuanda Talas Belediyesi olarak kurduğumuz güneş enerji santrali hakikaten Türkiye´de verim açısından en önemli santrallerden bir tanesi oldu. Burada birçok kez kurum ve kuruluşlara destek veriyoruz.? dedi.

Başkan Turhan Veli Akyol´a GES hakkında bilgi veren Başkan Palancıoğlu, ?Kardeş belediyemiz olduğu için Tavas´a da destek vereceğiz. Orada aynı santralin kurulması ve belediye hizmetlerine katkı sağlayacak şekilde faaliyete geçmesi mümkün olacak. 1 MW santralimizle yıllık üreteceğimiz enerji ile birlikte tüm belediyemizin park ve bahçelerinde ve hizmet binalarındaki elektrik giderlerini karşıladığımız gibi belli miktarda da belediyemize kar olarak dönüyor. 30 yıl bu santralimiz Talasımıza katkı sağlayacak. 5 yıl gibi bir sürede kendisine geri dönüşüm sağlayan bir proje. Dolayısıyla Talas Belediyesi olarak yaptığımız projelerin geri dönüşümü olacak çalışmalar olmasına özen gösteriyoruz. Bu şekilde de örnek bir belediye olmak için çaba sarf ediyoruz. Belediyelerimizin ortaklaşa faaliyetleri ülkemize hizmet açısından çok önemli. Belediyeler ile aramızdaki işbirliğini faydalı işler çerçevesinde yaygınlaştırıyoruz. Başkanıma ziyaretinde dolayı teşekkür ediyorum. En kısa zamanda aynı sistemi Tavas Belediyesi´nde de görmeyi arzu ediyoruz.? diye konuştu.

Talas Belediyesi´nin güneş enerji santrallerini kuran önemli bir merkez olduğunu ifade eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ?Sayın Başkanımız Mustafa Bey´e nezaketi ve bu anlamlı desteği için çok teşekkür ederim. Kardeş belediyemiz Talas Belediyemize 3 ayaklı bir gezi düzenledik. En önemli kısmı güneş enerji panellerinin ziyareti. Kardeş belediye olmamız ve diğer projeleri görüp karşılıklı işbirliği içerisinde bulunmak. İller Bankası´ndan kredimiz onaylandı. Şartnamemiz oluştu ihale aşamasındayız. Talas Belediyemizin de yapmış olduğu bu projenin ve bu anlamlı yatırımı kontrol ederek bizde hemen ihaleye çıkacağız. Buranın belediye geri dönüşümüne büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Türkiye´de Van, Karaman ve Talas ise üçüncü olarak önemli bir merkez. Bize desteklerinden dolayı Başkanımız Mustafa Bey´e çok teşekkür ederim. Çalışmalarındaki üstün başarıyı da tebrik ediyoruz. İnşallah farklı farklı alanlarda görüş alışverişine devam edeceğiz.? diye ifade etti.

Tavas Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Güneş Enerji Santralini gezdikten sonra Halil Bayraktar Cami, Abdülhamid Han Cami, Tarihi Tablakaya Projesini, Kapalı Çocuk Parkı, Kadın Kültür ve Spor Merkezi´ni gezerek yatırımlar ve hayata geçen projeler hakkında Başkan Palancıoğlu´ndan bilgi aldılar. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı