CHP EMEK BÜROSU İL TEMSİLCİSİ YILDIZ

CHP EMEK BÜROSU İL TEMSİLCİSİ YILDIZ

?ASGARİ ÜCRET EN AZ 1750 TL OLMASI LAZIM?

CHP Emek Bürosu İl Temsilcisi Halil Yıldız bir basın açıklaması gerçekleştirerek asgari ücretle ilgili partisinin düşüncesini dile getirip iktidara önerilerde bulundu. Yıldız, asgari ücretin en az 1,750 TL olması gerektiğini kaydetti..
CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkan Yardımcısı Halil Yıldız, asgari ücretin en az 1750 TL olması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti..
?Hükümet, işverenler ve işçi sendikaları arasında asgari ücret ile ilgili üçlü görüşmeler devam etmektedir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde yaşananlar emekçiler adına tam bir skandaldır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ?asgari ücreti artırıp işvereni tedirgin etmeyelim? derken, işveren temsilcileri ise, aba altından sopa gösterip ?asgari ücret artarsa, işçiler işsiz kalır? demektedir. Türkiye´de işçinin hakkını savunan ve emekçinin sorunun çözümü için çalışan tek siyasi parti CHP´dir. Bugün asgari ücret 1300 Türk Lirası ise, bu Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir. CHP´nin asgari ücreti 1500 liraya çıkarma sözü olmasa, emekçiler AK Parti iktidarı tarafından hala 1000 lira ile geçinmeye zorlanacaktı.Ancak dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.432 lira iken, yoksulluk sınırı 4.665 lira iken, asgari ücretin 1300 lira olması çok açık bir şekilde ?insanlık dışı? bir durumdur. Bir kişinin geçim ücretinin 1.762 lira olduğu ülkede, asgari ücretin 1.300 lira olması, insanlara yeme, içme, giyinme, ısınma demektir. CHP Emek Büroları, asgari ücret ile ilgili önerisini belirlemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, emekçilerin insani koşullarda yaşaması için, işçilerin yoksulluğa mahkûm edilmemesi için, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için, asgari ücretin en az 1,750 TL olması gerektiğini savunmaktadır.?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı