CHP ÖZÜR DİLESİN DAVALARI GERİ ÇEKELİM

CHP ÖZÜR DİLESİN  DAVALARI GERİ ÇEKELİM

Büyükşehir Beldiye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapılıyor’ iddiaları üzrine başlattığı hukuk mücadelesi sonuç vermeye başladı. Konu il

            Başkanlık Brifing salonunda gerçekleştirilen ve ilimiz medya mensuplarının  yoğun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık 2 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM bütçe görüşmeleri sırasında ortaya attığı ‘Kayseri Büyükşehir  Belediyesinde Yolsuzluk yapılıyor’ iddiaları üzerine başlatılan hukuk mücadelesi konusunda yaşanan gelişmeleri ilimiz kamuoyu ile paylaştı.

 

 CHP'lilerin yargıyı baskı altına alma çabalarına rağmen bu incelemenin sonucunda da belediyenin suçu ve kusuru bulunmadığına karar verildiğini neticede de dosyanın kapandığını hatırlatan Başkan Özhaseki, gelişmeleri şöyle değerlendirdi, "Bütün bu dava ve incelemelerin neticesinde takke düştü ve kel göründü. Müfterilerin çirkin yüzü ortaya çıktı. Ben bütün bu karalama ve iftiralar karşısında verdiğim mücadeleyi sürdürerek Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekilleri ve Sözcü Gazetesi hakkında 14 ayrı tazminat davası açtım. Bu davaların 3'ü sonuçlandı. İlk davadan 15, ikinci davadan 25, üçüncüden ise 12 bin TL olmak üzere toplam 52 bin TL tazminat kazandım. Bu miktar mahkeme masrafları ve harçlarla birlikte 70 bin TL'yi buluyor.”
    “Ben bu paranın tamamını tahsil edeceğim” ifadelerini kullanan  Başkan Özhaseki  sözlerinin devamında  “Bu benim için bir para meselesi değil, namus ve haysiyet meselesidir. Onur mücadelesidir. Ya Kılıçdaroğlu Kayseri halkından, şahsımdan, mesai arkadaşlarımdan özür dileyecek ya da mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Şehrimizi ve ismimizi karaladılar bunun sonucuna katlanacaklar. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu parayı da kendim için değil Kayseri halkı için harcayacağım. Daha önce de dediğim gibi ya sucuk partileri düzenleyeceğim ya da sosyal içerikli yardımlarda bulunacağım.”şeklinde konuştu.
   Başkan Özhaseki  CHP’ye  “ Özür dilerlerse bütün davaları geri çekmeye hazırım." Çağrısında bulunarak, hatanın neresinden dönülürse kardır vurgusu yaptı.
    Başkan Özhaseki, toplantının sonunda iftiraların başladığı ilk günden bu yana kendisine destek veren sivil toplum örgütleri ve Kayseri halkına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. 

 



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor