KONYASPOR-İ.M. KAYSERİSPOR MAÇININ ARDINDAN

KONYASPOR-İ.M. KAYSERİSPOR MAÇININ ARDINDAN

KARAMAN, ?GALİBİYETİ HAK ETTİK?

Spor Toto Süper Lig´in 23.hafta mücadelesinde İstikbal Mobilya Kayserispor-Atiker Konyaspor´u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ?Galibiyeti hak ettik´ dedi.

Spor Toto Süper Lig´de 23.hafta geride kalırken, İstikbal Mobilya Kayserispor, 23.hafta mücadelesinde Atiker Konyaspor´u 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyet ile yenilmeme serisini 9 maça çıkardı.

Konya maçının ardından konuşan İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, şöyle dedi: ?Kayserispor olarak baktığımızda, özellikle son 8 haftaya; kendini geliştiren ve iki takımı teraziye koyduğumuzda zaman Konyaspor´un bazı yönleri yukarıda, Kayserispor´un bazı yönleri yukarıda. Böyle bir iki takım karşılaştı maçtan önce. İlk 45 dakikaya geldiğimizde belki çok net pozisyon yok. Biz biraz daha hücumcu oynadık. Son pası ve defans arkası koşularını iyi yapamadık. Ama Konya her zamanki gibi kalecisiyle birlikte 11 kişi topun arkasına geçen, alanı daraltan ve rakibin şu kadar küçük bir hatasını bekleyen oyununu devam ettirdi. Maça çıkarken Kana´nın oyundan çıkması bir anda birçok şeyi değiştiriyor. Hemen yerine bir oyuncu atıyorsunuz. Böyle bir kafayla oyuna başlamıştık. Bu bizim için dezavantajdı. İkinci yarı Artem´in kaçırdığı net bir pozisyon var. Deniz´in mükemmel, Şamil´in çok iyi pası. Bu arada Skubic´in de kaçırdığı çok net bir pozisyon var, bunu da söylemek lazım. Oyunun son 10 dakikasını çıkarırsak; bir tık daha galibiyeti hak ettik diyebilirim.?

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise şunları kaydetti: ?Son 8 hafta, özellikle çalıştırıcısını değiştirdikten sonra 4 galibiyet, 4 beraberlik, 16 puan, az yiyen özellikle temel savunma prensiplerini oturtmuş bir takımdı maç öncesi Kayserispor. Bizim dördüncülüğe yerleşmek için, belki de önümüzdeki hafta bunu içerideki avantajla tamamlayabilirsek biraz da pekiştirebileceğimiz bir maç öncesi karşılaşılacak zorlu takımlardan bir tanesiydi. Maç analizinde çok net gözüküyor bu, rakip takım analizinde maçın zorlu geçeceği. Bizim tarafımızdan bakıldığı zaman bir taraftan dördüncülük tabii pozisyonda yerleşmek ve o morali ve özgüveni kazanmak isterken biraz yıprana yıprana geldiğimiz bir gerçek, bugün de çok net bir şekilde gözüktü, özellikle oyuncu sakatlıları ve cezalarla beraber. Ama bunun da ötesinde bence daha da önemli olan aynı grupla hemen hemen sürekli şiddeti yüksek maçlar oynuyoruz. Takımımız adına söylüyorum, çabalı bir takım, ancak tabii bu biraz daha haftalar ilerledikçe takımda ufak tefek rotasyonlar yapamayıp ta aynı kadroyla devam etme zorunluluğundan kaynaklanınca biraz enerji ihtiyacımız çok yüksekti. Bunu koşu mesafelerinden ziyade bir davranış, şiddet içeren, rakibe karşı değil, hareketten harekete geçişlerde biraz daha çabuk, kuvvetli davranış biçimine doğru olan ihtiyacımız çok net bir şekilde gözüktü. Maçın başında özellikle gol yediğimiz zamanki süreçte nispeten topa daha fazla sahip olduk ancak bu biraz daha kısır bir döngüydü. Çok fazla kale sahası önünde topu hem tutacak hem oradaki süreyi arttıracak, tehdit oluşturabilecek, aynı zamanda da içeri sokabilecek durumumuz çok net



Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak

Pfdk kayserispor'a cezayı kesti

Kvk adını yarı finallere yazdırdı

Elit voleybol yarı finalde

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı