1 AYLIK BEBEĞİN KALBİNDEKİ DELİĞİ

1 AYLIK BEBEĞİN KALBİNDEKİ DELİĞİ

AMELİYATSIZ YÖNTEMLE KAPATTILAR

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi çocuk kardiyologları, 3 kilogram ağırlığındaki 1 aylık bebeğin kalbindeki deliği ameliyatsız yöntemle kapattı.
ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, kilo alamama, sık enfeksiyona yakalanma şikâyeti ile merkezlerine getirilen 1 aylık İnan bebeğin yapılan kontrollerinde VSD (Ventriküler Septal Defekt) denilen kalbin sol ve sağ karıncıklarını ayıran duvarda büyük bir delik tespit ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Narin, ?Yeni doğanda en önemli kalp hastalığı sorunlarından olan bu deliğin tedavisinin iki yolu var. Birincisi iki aşamalı cerrahi, ikincisi ise kasıktan girilerek anjiyo yöntemi ile deliğin kapatılması. Bebeğin prematüre doğması, genel durumunun kötü, yaşı ve ağırlığının uygun olmamasından dolayı kalpteki deliği açık kalp ameliyatı yerine girişimsel yöntemle kapatmaya karar verdik. Fakat işlem oldukça zor ve riski bir hayli fazlaydı. Dünyada bu ağırlıktaki ve bu yaştaki çocuklarda nadir uygulanan yöntemdi. Biz daha önceki tecrübelerimizle bu işlemi yapmaya karar verdik. Ve bebeğin kasığından girerek kalpteki VSD denilen deliği tek aşamada anjiyo yöntemi ile şemsiyeyle kapattık. Bebeğin sağlık durumu oldukça iyi? dedi.
İnan bebeğe gerçekleştirdikleri ameliyatsız yöntemin özelliğinin dünyada bu yöntemle gerçekleştirilen en küçük yaş ve küçük ağırlıktaki bebeğe yapılması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Narin, ?Dünyada girişimsel yöntemle VSD kalp deliklerinin kapatılma vakalarını inceledik. Dünyada 3 aylıktan ve 4 kilogramdan aşağı gerçekleştirilen vaka yok. Durum böyle olunca merkezimizde yine büyük bir başarıya imza atarak, dünyada en küçük vakanın VSD denilen kalp deliğini ameliyatsız yöntemle kapatmış olduk? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı