10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

MESAJLARLA KUTLANDI

10 Ocak çalışan gazeteciler günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki gazetecilerin gününü kutlayarak , ?Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır.? dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü yayınladığı mesajla kutladı.
Bakan Özhaseki mesajında, ?Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır.? dedi.
Medyanın, halkın doğru şekilde bilgilendirilmesi ve toplumun genel menfaatleri ile ilgili konularda kamuoyu oluşturulmasında son yüzyılda yeri doldurulamaz bir güç haline geldiğini kaydeden Bakan Özhaseki, Bu gücü kendi toplumunun ortak sesi ve sağduyulu tepkisi için kullanan basın kuruluşlarının, ülkelerini ileriye taşımayı başarabildiklerini vurguladı.
Vali Süleyman Kamçı´da ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ Mesajı yayınladı Kamçı mesajında şu görüşlere yer verdi.
İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Bu yönüyle kamusal görev yapan basın, insanların yaşadığı yer ve sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır.
Toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.
İnsan, çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek, öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç az veya çok her insanın doğasında vardır. Bu ihtiyacın giderilmesi için ´Basın´ şemsiyesi altında toplanan her bir unsurun vazgeçilemeyecek önemli görevleri vardır. Dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili, Çetin Arık da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, gazetecilerin gününü kutladı.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, gazetecilerin çalışma koşullarının her geçen gün daha da ağırlaştığını ifade etti. 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu görüşleri dile getirdi: ?Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ?Basın halkın müşterek sesidir? diyerek o günden basının önemine dikkat çekmiş, Anadolu Ajansı´nı kurarak halkın haber alma özgürlüğünün önünü açmıştır. Dedi.
Diğer yandan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney,de gazetecilerin gününü kutladı . basının demokratik hukuk devletinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Güney , basının olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini söyledi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, iletişim kanallarının ve araçlarının çeşitlendiği günümüzde ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla emek veren basın çalışanlarının, toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görev üstlendiğini belirtti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”