10 YILDIR EKMEKLER ASKIDA

10 YILDIR EKMEKLER ASKIDA

FIRINCI AYHAN OĞUZ: "ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERİYORUM"

Son günlerde çok konuşulan ?askıda ekmek´ uygulamasını Kayseri´de 10 yıldan bu yana sürdüren fırıncı "Zenginden alıp fakire veriyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin talimatlarıyla başlayan ?askıda ekmek´ uygulaması, 40 yıldır fırıncılıkla uğraşan Kayserili Ayhan Oğuz tarafından 10 yıldan bu yana sürdürülüyor. Uygulamanın bir Osmanlı geleneği olduğunu belirten Ayhan Oğuz, müşterilerinin önerisiyle başlattığı uygulamayı 10 yıldan bu yana sürdürdüğünü ifade etti. Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk başlarda vatandaşlar bu konu hakkında detaylı bir bilgiye sahip değillerdi, şaşırıyorlar. Çünkü zenginden alıp fakire vermek gibi bir iş bu. Askıda ekmekte durumu iyi olan müşterilerimiz 2 çift ekmek alıp 1 tanesini askıya bırakıyor. O ekmeği de ihtiyacı olan kişilere veriyoruz. Osmanlı zamanlarında filelerin içinde dışarı konulur, ihtiyacı olanlar da sessizce alıp gidermiş."

GÜNLÜK 50 ÇİFT ASKIDA EKMEK

İhtiyaç sahiplerinin çekinerek askıda ekmek istediklerini kaydeden Oğuz, günde 40-50 çift arasında ekmeği bu yöntemle dağıttıklarını söyledi. Oğuz, "Ben aslında askıda ekmeği daha fazla vermek istiyorum. Bizler geleni zaten geri çevirmiyoruz. Askıda ekmeği başlattığımız için ise her gelen müşterimiz bize teşekkür ediyor. Yurt dışından gelen gurbetçi hemşehrilerimiz buradaki uygulamamızı fotoğraflayıp sosyal medyadan paylaşıyor" diye konuştu.

Mülteci ya da göçmenlere yapılan yardımlar çok olduğu için askıda ekmeği daha çok Türk ihtiyaç sahiplerinin tercih ettiğini belirten Oğuz, sektörde kaldığı müddetçe uygulamayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ