10 KASIM MESAJLARI

10 KASIM MESAJLARI

ATA’MIZI VEFATININ 81.YILINDA ANIYORUZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümü nedeniyle Kayseri protokolü başta olmak üzere, belediyeler, partiler, odalar, kurum ve kuruluşlardan anma mesajları yayınlandı.

VALİ GÜNAYDIN’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ GÜNAYDIN: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUM

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin bugün kuruluş amacına uygun olarak, yarınlar için güven kaynağı olduğunu belirten Vali Günaydın mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kendisini milletine adamış bağımsızlık ve özgürlük yolunda birçok sıkıntının, yokluğun ve zorluğun olduğu dönemde milletimizle birlikte emsalsiz mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Başlatmış olduğu Millî Mücadele, bağımsızlık mücadelesi veren milletler için ilham kaynağı olmuş, yaktığı bağımsızlık meşalesiyle tarihe ışık tutmuştur. İşaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma doğrultusunda Cumhuriyetimiz bugün, kuruluş amacına uygun olarak, gelişen ekonomisiyle, sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim, spor ve sağlık alanındaki büyük yatırımlarıyla, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, her alanda gelişmişlik standartlarını yükseltmiş olup, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 81. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Büyükkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı

MİNNETLE ANIYORUZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya tarihinin gördüğü eşsiz liderlerden birisi olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81’inci yıldönümünde saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, en başta Cumhuriyet olmak üzere bıraktığı eserlerin ilelebet yaşayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletine duyduğu güven ve eşsiz liderliğiyle Türk Milletini Kurtuluş Mücadelesinde zafere ulaştırdığını belirtti. Atatürk ve silah arkadaşlarının azmi ve milletimizin fedakarlığı ile istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkıldığını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, istiklal ve istikbal mücadelesinin farklı şekillerde bugün de verildiğini belirtti ve Türk Milletinin geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde her türlü güçlüğün üstesinden geleceğini söyledi.

Atatürk ve silah arkadaşları tarafından miras bırakılan başta Cumhuriyet olmak üzere tüm değerlerin ilelebet yaşatılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Vatan uğruna can veren, kan döken, fedakarlık yapan, ter akıtan herkese şükranlarımı ifade ediyorum” diye konuştu.   

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 10 KASIM MESAJI

SAYGI, MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUZ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümünde millet olarak onu saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Altı buçuk asır dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin son yıllarında içerisinde bulunan zor durumda Atatürk’ün önderliğinde milletimizin özverisi, gayreti ve azmiyle topyekün bir seferberlik gösterildi. Bu seferberlik, Türk milleti için yeni bir başlangıç oldu. Atatürk’ün dediği gibi; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözünün gereği olarak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak genç nesiller yetiştirmek için gayret ediyoruz. Ecdadımızdan miras aldığımız mukaddes değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye olarak; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olmaktayız ve olmaya da devam edeceğiz. Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

 

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ’DEN 10 KASIM MESAJI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci ölüm yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 81’inci yılında saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Büyüksimitci yaptığı açıklamada; “Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açmış, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlamıştır. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet yolunda yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının Atatürk tarafından Kayseri’de kurulduğunu hatırlatan Başkan Büyüksimitci, “Atatürk daha cumhuriyetin ilk yıllarında 1926’da Kayseri'de kurdurduğu Türkiye’nin ilk uçak fabrikası başta olmak üzere, dönemin en önemli sanayi tesisleriyle günümüz sanayisinin temelini atmış, sanayicilerimizin ufkunu aydınlatmıştır. Bugün bize düşen, sanayimizi gelişmiş ülkeler sevisine çıkarmak ve gelecek nesillere refah düzeyi yüksek bir ülke bırakmaktır. Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımız tamdır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ölümünün 81’inci yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ'TEN 10 KASIM MESAJI

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, 10 Kasım nedeniyle mesaj yayımladı.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında, ulusça saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"10 Kasım, bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Aziz Atatürk’ün; Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için, yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilinci ile bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılma ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırma çabalarımızı devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum."

 

BAŞKAN PER: ATATÜRK, TÜRK MİLLETİNE UMUT IŞIĞI OLMUŞTUR

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, “Eşsiz fedakarlık ve kahramanlık yapan Türk Milletine önderlik eden ve zaferlere ulaştıran Atatürk’ü saygıyla ve özlemle yâd ediyoruz ” dedi.

Başkan Hüseyin Per,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır.  Atatürk, Türk Miletine en zor zamanlarda umut ışığı olmuş ve zaferler kazandırmıştır. Bizler de Atatürk’ün miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeye devam edeceğiz.  Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Onun bu millet için yaptığı fedakârlıkları ve kahramanlıkları yetişen yeni nesillerimize ısrarla anlatacağız. İçinde bulunmaktan şeref duyduğumuz Türk Milleti, ne Atatürk'ü ne de O'nun kazandırdıklarını asla unutmayacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ile vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.”

OSB BAŞKANI NURSAÇAN’DAN 10 KASIM MESAJI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayınladı. Nursaçan mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devlet adamı, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz.” Dedi.

Nursaçan şöyle devam etti:

“Büyük liderler için kuşkusuz matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir.” Fikrinden hareketle, 10 Kasım tarihini bir matem ve milli yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad,  mekânları cennet olsun.”

 

TOK: ATAMIZIN FİKİRLERİ BİZLERE İLHAM KAYNAĞIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını Türk Milleti’nin bağımsızlığına vakfetmiş ve bu uğurda büyük mücadeleler vererek, Cumhuriyet’in İlanı ile sonuçlanacak olan süreçte sergilemiş olduğu, büyük devlet adamlığı ve milletimizin önüne düşerek yapmış olduğu liderlik ile Türk ve Dünya tarihine kaydedilen önemli bir şahsiyet olduğunu söyleyen Başkan Tok: “İl Başkanı Karataş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk’ün asil kudretini tekrar ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti’nin yedi düvele karşı verdiği şanlı mücadelenin sembolüdür. Hayatını Türk Milleti’ne adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gururla, özlemle ve rahmetle bir kez daha anıyorum. Başta Türk Milleti’nin doğruluşunun kılavuzu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

ÜÇKAN’DAN ’10 KASIM’ MESAJI

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, mesajında şunları söyledi:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aradan 81 yıl geçse de Milletimiz nezdinde Türk tarihinin iftihar duyduğu ve sadece Milletimizin değil tüm dünyanın hayran olduğu bir kahramandır. Hayatı boyunca Milletimiz için gerçekleştirdiği gelişme ve değişmeler, hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de aziz milletimizin çağın şartlarına ayak uydurmasını sağlamıştır. Bu çalışmalarının uygulanmasına, milletin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesine zemin hazırlamıştır. Geçtiğimiz haftalarda büyük bir coşkuyla ve mutluluk içinde kutladığımız Türk Milleti’ni muasır medeniyetler seviyesine taşımak için kurmuş olduğu Cumhuriyet bizlere bıraktığı en önemli emanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dâhidir. Hayatını Türk Milleti’nin hürriyetine ve refahına adamıştır. Aziz ve değerli milletimiz de bunun bilincinde, ulu önderini ve onun aziz hatırasını ve değerlerini her an yaşatmıştır. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin geçmişteki ve şimdiki kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"