10 KASIM MESAJLARI

10 KASIM MESAJLARI

SAYGI, SEVGİ, RAHMET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

“ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFLERE YÜRÜYECEK, DAHA ÇOK ÇALIŞMA GAYRETİNDE OLACAĞIZ”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde bir mesaj yayımladı. Vali Günaydın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kendisini milletimize adamış bağımsızlık ve özgürlük yolunda birçok sıkıntının, yokluğun ve zorluğun olduğu dönemde milletimizle birlikte emsalsiz mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyetimiz için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Başlatmış olduğu Milli Mücadelemiz, bağımsızlık mücadelesi veren milletler için ilham kaynağı olmuş, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile tarihe ışık tutmuştur.

Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından güç alarak Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği hedeflere yürüyecek, Cumhuriyetimizi daha güçlü ve müreffeh hale getirmek için onun deyimiyle “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak” hepimizin daha çok çalışması ve gayretiyle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ATATÜRK’ÜN VEFATININ 82. YILDÖNÜMÜ MESAJI

“TÜM DÜNYANIN TAKDİRİNİ VE SAYGISINI KAZANMIŞ KAHRAMAN BİR ASKER”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Tüm dünyanın takdirini ve saygısını kazanmış kahraman bir asker ve lider olan Atatürk önderliğinde tüm ecdadımızın bizlere emanet bıraktığı bu vatanı ilelebet muhafaza etmek ve ileriye taşımak için verdiğimiz mücadelemize bıkmadan, yorulmadan devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

10 Kasım 1938’de hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, aziz milletimizin ve tüm dünyanın takdirini ve saygısını kazanmış kahraman bir asker ve lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahına uğurlanışının 82. yılında rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Atatürk’ün örnek bir lider olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Yediden yetmişe bir mücadele veren yüce milletimizi, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere birçok zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı güçle tüm dünyada örnek bir lider olarak gösterilmiştir. Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ dediği gibi bizler de birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan bu meşaleyi yeni nesillere emanet etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

'TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET'

Başkan Büyükkılıç, 10 Kasım mesajında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyetimizi kuran Atatürk, bu milletin en önemli değerlerindendir. Dünyadaki tüm milletler içerisinde saygın bir yeri olan Türk milleti, Atatürk'ten aldığı ilhamla muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini emin adımlarla ilerletiyor.

Atatürk önderliğinde tüm kahramanlarımızın bizlere bıraktığı bu vatanı ilelebet muhafaza etmek, ileriye taşımak için bıkmadan, yorulmadan mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizin geçtiği şu kritik dönemde, 2023 hedefimize de sıkı sıkıya sahip çıkarak, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.

Ömrünü milletinin istiklal ve istikbali için harcamış, canıyla, kanıyla ve yüreğiyle büyük mücadele vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize saygı ve minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile tüm ecdadımızı duayla, rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 10 KASIM MESAJI

“SAYGIYLA, MİNNETLE VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümünde millet olarak onu saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Altı buçuk asır dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin son yıllarında içerisinde bulunan zor durumda Atatürk’ün önderliğinde milletimizin özverisi, gayreti ve azmiyle topyekün bir seferberlik gösterildi. Bu seferberlik, Türk milleti için yeni bir başlangıç oldu. Bu doğrultuda bizlerde ecdadımızdan miras aldığımız mukaddes değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Güçlü bir Türkiye olarak; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olmaktayız ve olmaya da devam edeceğiz. Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

 

BAŞKAN YALÇIN’DAN 10 KASIM MESAJI

“O’NUN KURDUĞU CUMHURİYET, BUGÜN DÜNYANIN SAYGIN DEVLETLERİ ARASINDADIR”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ün 20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisi olduğunu belirten Başkan Yalçın, yokluklar ve sıkıntılar içerisinde kurduğu devletin bugün dünyanın en saygın devletlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. O, bir askeri deha olmakla birlikte 20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisidir. Kurtuluş savaşında askeri dehasını konuşturan Atatürk, sonrasında kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile de devlet adamlığını ve liderliğini ortaya koymuştur. O’nun kurduğu cumhuriyet, bugün dünyanın saygın devletleri arasındadır ve bu doğrultuda hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

 

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN 10 KASIM MESAJI

“ATATÜRK’ÜN GÖRÜŞLERİNİ UYGULAMAK, MİLLETİMİZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ VE DEĞİŞMEZ BİR UNSURDUR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82’nci yıldönümünde, rahmet ve şükranla yâd ettiğini belirtti.

Başkan Özdoğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

"Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir unsurdur. Ülkemiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu güne eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda her yönüyle gelişmiş durumdadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

 

BAKİ ERSOY’DAN 10 KASIM MESAJI

“SAYGI, SEVGİ, RAHMET VE ÖZLEMLE ANIYORUM“

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. Ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vekil Ersoy mesajında şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 82. yıl dönümünde kendisini saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenlere, kutsal değerlerimizi çiğneme cüreti gösterenlere karşı, milletimize en zor zamanlarda liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

Bizler, Yüce Türk Milleti olarak, vatan bütünlüğümüzün tehlikede olduğu, dış güçler tarafından hain planların yapıldığı dönemlerde dahi çağının çok ötesinde öngörüyle hamleler yapan ve hatta gelecek nesillere “fakr u zaruret içerisinde” dahi neler yapmaları gerektiğini anlatan bir lidere sahip olmanın onuru ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle değeri daha da artan, yüzyıllar geçtikçe fikirlerinin kıymeti daha iyi anlaşılan, bize muasır medeniyeti aşma idealini ülküsünü veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82'nci yılında saygı, sevgi, rahmet ve özlemle anıyorum.”

 

MHP KAYSERİ İL BAŞKANI TOK’UN 10 KASIM MESAJI

“ATATÜRK’ÜN BİZLERE EMANET ETTİĞİ MUHTEŞEM MİLLET ESERLERİNE HİÇBİR KÖTÜ VE HAİN NİYETİN MUSALLAT OLAMAYACAK”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tok, yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün üzerinden 81 uzun yıl geçmiştir. Aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yâd ediyoruz” dedi.

Türk Milleti’ne hayatını adayan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümünde özlemle anıldığını belirten MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursağında bırakan siyaset adamı Atatürk’ün mücadele azminin dünyayı kendine hayran bıraktığını söyledi. Türk Milleti’ni hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkardığını ifade eden Başkan Tok: “Kurtuluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. Yanmış, yıkılmış, yorulmuş ve yenilmiş bir sosyolojik kudreti tekrar ayağa kaldıran ve çizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran elbette Mustafa Kemal’in eşsiz dirayeti ve hamiyeti olmuştur. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş, meydanlardaki kahramanlıklarla mütecaviz emellerin surları delinmiş ve Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. Aziz Atatürk; Türk Milleti’ne kendini adamış ve bıraktığı emanetleriyle de muasır medeniyetler aşamasına ulaşılacağını o yıllardan işaret etmiştir. Elbette O’nun eserleri ve öğütleri Türk Milleti yaşadığı sürece var olacaktır. Bugünlerde, bizlere hediye ettiği ve iftiharla sahiplendiğimiz milli değer ve yeminler aşındırılmak, hırpalanmak ve tahrip edilmek isteniyorsa da bilinsin ki bu nafile çırpınışların neticeye ulaşması asla mümkün olmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı olarak, ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

 

BAŞKAN GÜLSOY’DAN 10 KASIM MESAJI

“ALDIĞIMIZ KUTSAL EMANETİ, GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gülsoy Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82. ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı, dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 82. yılında, rahmet ve minnet ve şükranla anıyorum.

Bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacağız. Atamızı andığımız bu günde onun ilkeleriyle onun gösterdiği hedefe doğru, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağız.

“Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine karşılık bizlerde bugün, tarihin her evresinde ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mirasçıları olarak, Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak zorundayız.

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylara karşı aynı dirayeti göstermek, Atatürk'ün ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini canla başla korumalıyız.

Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi; şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.”

 

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ’DEN 10 KASIM MESAJI

“SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Mustafa Kemal Atatürk’ün 82’inci ölüm yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 82’inci yılında saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Büyüksimitci yaptığı açıklamada; “Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açmış, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlamıştır. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet yolunda yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının Atatürk tarafından Kayseri’de kurulduğunu hatırlatan Başkan Büyüksimitci, “Atatürk daha cumhuriyetin ilk yıllarında 1926’da Kayseri'de kurdurduğu Türkiye’nin ilk uçak fabrikası başta olmak üzere, dönemin en önemli sanayi tesisleriyle günümüz sanayisinin temelini atmış, sanayicilerimizin ufkunu aydınlatmıştır. Bugün bize düşen, sanayimizi gelişmiş ülkeler sevisine çıkarmak ve gelecek nesillere refah düzeyi yüksek bir ülke bırakmaktır. Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımız tamdır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ölümünün 82’inci yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

BAŞKAN NURSAÇAN’IN 10 KASIM MESAJI

“BÜYÜK LİDERLER İÇİN KUŞKUSUZ MATEM DEĞİL; FİKİRLERİNE SADAKAT GEREKLİDİR”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Nursaçan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin banisi, devlet adamı, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde minnet ve şükranla anıyoruz.

Aziz milletimizin tüm fertleriyle topyekûn bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı güçle büyük başarılara imza atmış, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemâl, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi'nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz.

Türkiye bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh, dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.

“Büyük liderler için kuşkusuz matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir.” Fikrinden hareketle, 10 Kasım tarihini bir matem ve milli yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü, millî mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ’TAN 10 KASIM MESAJI

“BİZLERE DÜŞEN GÖREV GENÇ NESİLLERİMİZİ O’NUN GÖSTERDİĞİ HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA YETİŞTİRMEK “

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek fikirleri gerekse de gösterdiği hedefleri doğrultusunda bu milletin her zaman en önemli değerlerinden biridir. Fikirleri ile her zaman genç nesillere ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitim işlerinde mutlaka başarılı olmak gerekir. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur’ sözü ile bir ülkenin güçlü ve söz sahibi olması için eğitimin önemine dikkat çekmiştir. Bugün bizlere düşen görev ise ülkemizin yarınlarına umut olacak genç nesillerimizi O’nun göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda yetiştirmek olacaktır. Bu düşüncelerle, vefatının sene-i devriyesinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, özlem, rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

 

RECEP BAĞLAMIŞ'TAN 10 KASIM MESAJI

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞTIRMAKTA KARARLIYIZ”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Bağlamış, mesajında, geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sadece Türkiye'yi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamı olduğunu ifade etti.

Bağlamış, mesajında şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmakta kararlıyız. Bu inançla Onun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, milletimizin her ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak azim ve kararlılığı ile birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden çalışmaktayız. Uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız."

 

BAŞKAN AKSOY’UN 10 KASIM MESAJI

“ATAMIZIN İZİNDE TÜRKİYE; BÖLGESİNDE LİDER GÜÇ POZİSYONUNU KORUDUĞU GİBİ DÜNYADAKİ KONUMUNU DA YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR”

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türk Milleti’nin makus talihi tersine çeviren, Türk’ün gücünü tüm dünyaya duyuran, lider Türkiye’nin geleceğini şekillendiren Atatürk'ün aziz hatırasını saygı, hasret ve özlemle yad ediyoruz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümü dolayısıyla Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, askeri dehası, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla tarihe ismi altın harflerle kazınmıştır. Türk ulusunun yanı sıra tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk'ü, yaşamın en nadir dâhilerinden birisi olarak görmekte ve ismini yaşatmaktadır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu gibi büyük bir komutan olan Atatürk, milleti ile birlikte ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek Türk milletinin makus talihi tersine çevirmiş, Türk’ün gücünü ve özgürlüğüne engel konulamayacağını yedi düvele gösterip, dünyaya duyurmuştur. Gazi Atatürk, Türkiye’yi, Türk Milleti’ni çağdaş, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için birçok devrimi hayata geçirip, bugünün Türkiye’sini şekillendirmiştir. Bugün de görüyor ve anlıyoruz ki Atatürk'ün 100 yıl önce öngördüğü tüm politik hamleler hala geçerliliğini koruyor. Bugün gelinen noktada Atatürk'ün kurduğu bu ülkeyi hala kıskaca almaya çalışan dış güçlerin oyunlarını bozup, onlara fırsat tanımıyoruz. Atamızın izinde Türkiye; bölgesinde lider güç pozisyonunu koruduğu gibi dünyadaki konumunu da yükseltmeye devam ediyor. En kötü şartlarda, toplu iğneye muhtaç olduğumuz zamanda bile yedi cihanla savaşıp, Türk Milleti’nin gücünü tüm dünyaya duyuran Atatürk'ü bize gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. Yıl dönümü dolayısıyla aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, hasret ve özlemle yad ediyoruz.”

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"