10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

GAZETECİLİK GÖNÜL İŞİDİR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile başta Vali Şehmus Günaydın olmak üzere, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, oda başkanları ve siyasiler olmak üzere birçok kesimden tebrik mesajı yayınlandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla şehrin ileri gelenleri, protokol ve belediye başkanları ile siyasiler ve oda başkanları tarafından günün anlam ve önemine dikkat çeken mesajlar yayınlandı.

VALİ GÜNAYDIN: “GAZETECİLER, VATANDAŞLA KURUMLAR ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRMEKTEDİR”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşla kurumlar arasında köprü görevi görmektedir" dedi.

Vali Şehmus Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında "Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla kurumlar arasında köprü görevi görmektedir" ifadesinde bulundu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “GAZETECİLİK GÖNÜL İŞİDİR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Yaptığı açıklamada gazeteciliğin gönül işi olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, gazetecilerin demokratik hukuk devleti için önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada gazetecilik mesleğinin önemini vurguladı ve her daim gazetecilerin görüş ve tespitlerine önem verdiklerini belirtti.

Gazetecilik mesleğinin görül işi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bizler bu şehirde yaşayan hemşehrilerimizin çok daha huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Basın mensuplarımız da aynı düşüncelerle görev yapıyorlar. Toplumun haber alma hakkının temini, sorunların tespiti ve giderilmesi, huzur ortamının daim olması için gayret gösteriyorlar. Çok zor şartlarda görev yapan basın mensuplarımızın tespit ve önerilerini her zaman değerli buluyor ve önemsiyoruz. Çünkü onların da bizlerin de aynı amaca hizmet ettiğini düşünüyoruz” dedi.

ÇOLAKBAYRAKDAR: “BASIN ÇALIŞANLARI HALKIN SESİDİR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; basın çalışanlarının halkın sesi olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: “Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki; meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir”

YALÇIN: “ZOR VE SORUMLULUĞU BÜYÜK BİR MESLEK”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kamuoyu bilincini artıran ve güçlendiren en önemli unsurlardan birinin de basın olduğunu hatırlatarak bu önemli görevi ifa eden basın mensuplarını tebrik etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Yalçın, gazeteciliğin hem zor hem de sorumluluğu büyük bir meslek olduğuna vurgu yaparak, “Gazetecilik, halkın gözü ve kulağı olan ve bu haliyle kamuoyu bilincini artıran önemli bir meslektir. Zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensupları desteklenmeli ve onlara en iyi çalışma ortamı sağlanmalıdır. Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden, sayfasını çizen haberini montajlayan tüm basın çalışanlarına kadar tüm gazeteciler gerçekten önemli bir işe imza atmaktadırlar. Her türlü sıkıntıya rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bu önemli görevi yürüten gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü'nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

BÜYÜKSİMİTCİ: “KALKINMADA BASINIMIZIN ROLÜ VAR”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yazılı bir açıklama yaparak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme gösteren medyamız, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında basınımızın kuşkusuz önemli bir yeri vardır. İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyuna doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyona sahiptir. İnanıyorum ki, basın kuruluşları ve basın çalışanları, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, hızlı ve objektif habercilik anlayışı ile kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerdir. Bu anlamda şehrimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basınımızın temsilcileri başta olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum”

 

GÜLSOY: “BASIN DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Başkan Gülsoy: Şeffaf, demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri; özgür ve tarafsız basının varlığıdır

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 1961 yılında Basın Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gazeteciliğin toplum üzerindeki önemine değinen Başkan Gülsoy, bir ülkede demokrasinin gelişmesinde basının önemli rol oynadığını belirterek, gazetecilik mesleğinin ifa edilirken etik kuralların ihmal edilmemesi, objektif ve tarafsızlıktan ödün verilmemesi gerektiğini söyledi.

OSB BAŞKANI NURSAÇAN: “BASININ HAYATIMIZDA ÖNEMLİ YERİ VAR”

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

Nursaçan mesajında, şunları söyledi;

“Tarafsız, doğru, özgür, ilkeli, basın meslek kurallarına uyan bir basının, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde bizlerin çevremizde olan olayları, gerçekleri ve sorunları kavramamızı kolaylaştırabilir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, mesai mefhumu gözetmeksizin, son derece önemli ve zor bir görevi ifa etmeye çalışan, milletimizin ortak sesi, gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili, yazan eli olan basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.”

BAĞLAMIŞ: “10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Başkan Bağlamış mesajında, “Dünya’nınbirçok yerinde meydana gelen olaylardan, tarımdan, siyasetten, spordan ekonomiden, doğal afetlerden, trafik kazalarından ve savaşlardan haberdar olmamızı sağlayan gazeteciler, muhabirler hatta ilgili yayın organının her ferdi kamuoyunu aydınlatma haberdar etme ve bilgilendirme amacıyla her gün onlarca tehlikeyi göze alarak haber peşinde koşmaktadırlar. Haber niteliği taşıyan olayların peşinde koşarken sadece kamuoyunun bilgi alma hakkını temin etmezler. Gazeteciler ayını zamanda demokrasinin gelişimini, olgunlaşmasını, toplumsal bir denetim mekanizmasının oluşmasını da sağlarlar”

REKTÖR GÜNEY: “BASIN, DEVLETİN TEMEL TAŞIDIR”

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, basının demokratik hukuk devletinin temel taşlarından biri olduğunu, basın mensuplarının da demokrasinin gelişmesinde ve kökleşmesinde önemli görevler üstlendiğini söyledi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Rektör Güney mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın, demokratik hukuk devletinin temel taşlarından birisidir. İletişim kanallarının ve araçlarının çeşitlendiği günümüzde ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla emek veren basın çalışanları da demokrasimizin ve toplumsal kültürün gelişmesinde ve kökleşmesinde önemli görevler üstlenmektedir. Her şartta, zaman mefhumu gözetmeksizin görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabasında olan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde çok önemli katkılar sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılar dilerim.”

ÇOPUROĞLU, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, büyük emek sarf ederek, mesleğin getirdiği zorluklara karşın kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme noktasında görevini en iyi şekilde yapan basın mensuplarının demokraside önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek, “Basın mensuplarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Şaban Çopuroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Çopuroğlu mesajında, şunları söyledi:

"Bazı dönemlerde yaşanan demokrasinin askıya alındığı süreçlerde maalesef ülkemizde hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü de askıya alınırken ciddi anlamda baskılar yaşandığını biliyoruz. Bu süreçlerle birlikte Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek başbakanlığı, gerekse Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunduğu süreçlerde son 16 yılda ülkemiz genelinde ciddi reformlar yapılmıştır. Bu reformlarla birlikte Türk basınının zenginleşmesi, çeşitlenmesi, demokratik ve özgürlükçe bir yapıya kavuşmasına da vesile olmuştur. Bu yönüyle demokrasinin vazgeçilmezi olan basın, basın çalışanlarının daha iyi hizmet vermesini, kamuoyunu aydınlatılmasını noktasında yaptığı görevi önemsiyoruz.”

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER: “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN SÖZ EDEMİYORUZ”

CHP İl Başkanı Ümit Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak ‘Maalesef basın özgürlüğünden bahsedemiyoruz” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ümit Özer, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

“Bir ülkede basın özgürlüğü yok ise o ülkede hiçbir özgürlükten bahsedemezsiniz. Maalesef bugün ülkemizde de gerçek anlamda bir basın özgürlüğünden söz edemiyoruz. AKP iktidarı devletin tüm olanaklarını kullanarak kendi basın ordusunu kurarken, halkın haber alma özgürlüğünün peşinde koşan basın kuruluşlarını da ekonomik ve siyasi baskı altına almaya çalışmaktadır. Türkiye’nin en ballı ihalelerini alan iktidar yandaşı işadamlarının milyonlarca liralık vergi borcunun sıfırlandığı ülkemizde, zaten zor koşullarda yayın hayatını sürdüren gazetelerimizin sigorta borçları nedeniyle Basın İlan Kurumu gelirlerine el konulmasının başka bir anlamı yoktur. Binlerce gazeteci işsizdir. Burada bir kez daha yaklaşık iki yıllık işsizliğin ardından hayatına son veren gazeteci kardeşimiz Mehmet Tuna’ya ve ebediyete intikal etmiş olan tüm basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAKANI BOZKURT: “GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Basınımızın Çok Kıymetli Çalışanları; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten duygularımla tebrik ederim. Gününüz kutlu olsun. Size, aile ve yakınlarınızla birlikte hayırlı, mutlu, sağlıklı günler dilerim. Halkımızın bilgi edinme ve haber alma hakkını kullanabilmesi için her türlü olumsuz şartı ve engeli aşarak bu doğrultuda görev icra eden değerli basın mensuplarımıza en derin sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım. Ülkemizdeki Basın hürriyetinin, bütün dünyaya örnek olan seviyelere ulaşması en büyük arzumuzdur.”



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”