10 YILLIK TRAFİK BİLANÇOSU

10 YILLIK  TRAFİK BİLANÇOSU

Türkiye İstatistik Kurumu verileri trafik terörünün yaktığı ocakların korkunç bilançosunu ortaya çıkardı. Sürücülerin hatalı sollama, şerit ihlali ve aşırı hız merakı yüzünden binlerce vatandaş hayatını kaybederken milyonlarca kişi de yaralandı. İşte dehş

Ülkemizde son 10 yıl içinde 8 milyon 287 bin 803 trafik kazası meydana gelirken, 47 bin 526 kişi hayatını kaybetti, 1 milyon 852 bin kişi ise yaralandı.

 

 

Trafiğe çıkan araç sayısında her geçen gün artış olurken, buna paralel olarak kazalarda da artış meydana geldi. 2001 yılında 442 bin 960 trafik kazası meydana gelirken, bu oran 2011 yılında yaklaşık üç kat artarak 1 milyon 228 bin 928 rakamına ulaştı. Duble yollar ve yeni otobanlara rağmen trafik kurallarına uymayan sürücüler hem canlarından hem de mallarından oldu.

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın verilerine göre polis ve jandarma sorumluluğu alanında meydana gelen kazaların çoğu yandan çarpma ve çarpışma sonucu meydana geldi. 36 bin 170 çarpışma sonucu meydana gelen kazaları ise yayaya çarpma izledi. Geçen yıl 17 bin 719 yayaya çarpma kazası yaşandı. Kazaların çoğunluğu ise tek araçlı olması dikkat çekti. 51 bin 712 kazanın tek araçlı, aynı yönlü çift araçların yaptığı kaza sayısı ise 22 bin 598 olarak belirlendi. En çok ölümlü kaza ise İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, İzmir ve Kayseri’de meydana geldi.

Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı