11. CUHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

11. CUHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

"BU MÜZE SİYASETÇİLERE OKUL GİBİ OLACAK?

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi adını taşıyan müzenin açılışı öncesi ilimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini davet ederek Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi´ni gezdirerek tanıttı? 11. Cumhurbaşkanı Gül "Bu müze ve kütüphane, siyasetle ilgilenenler için bir okul görevi yaparak, onlara fikir verecek" değerlendirmesinde bulundu?
11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile Abdullah Gül Üniversitesi kampusu içinde, Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ?Sümerbank Dokuma Fabrikası´nın ?Buharhane´ olarak kullanılan binasının orjinaliğini koruyarak, müzeye dönüşen binasında bir araya geldi? Adına yaptırılan ve Pazar günü 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışını gerçekleştireceği müzeyi medya mensuplarına gezdirip tanıttı?.
Müzenin organizasyonunu sağlayan Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Bülent Kahraman´la birlikte müze ve kütüphane gezisi öncesi açıklamalarda bulunan 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Müzemiz, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan süreçteki gelişmeleri de gerek fotoğraf, gerek görsellerle desteklemektedir. ABD´de ve Avrupa´da Cumhurbaşkanları veya devlet başkanları görev süresi bitiminde bu türden kütüphaneler açarlar. Ülkemizde de Atatürk ve İnönü adına Ankara´da, Celal Bayar adına Gemlik Umurbey´de, Süleyman Demirel adına da Isparta´da bu tür müzeler bulunmaktadır. Müzede ayrıca, benim çocukluğumdan bu yana fotoğraflar, devlet hayatımdaki önemli olaylar. Siyasette öne çıkardığım fikirlerden örnekler yer alıyor. Yani bir anlamda benim ve devlet hayatımdaki düşüncelerimi burada sergiliyorum. Müze için özellikle doğup, büyüdüğüm baba ocağım Kayseri´yi seçtim? değerlendirmesinde bulundu?
HABER MERKEZİ?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"