11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

?GÜÇLÜ BİR HÜKÜMET KURULURSA HERKES ÇOK SEVİNİR?

 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Şirinevler Ulu Camii´nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 11. Cumhurbaşkanı Gül medya mensuplarının sorularını cevaplarken ?Böyle günlerde birlik, beraberlik şart? değerlendirmesinde bulunduktan sonra güçlü bir hükümetin kurulabileceğini belirterek, "Üçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması da mümkündür. Böyle bir şey olursa herkes çok sevinecektir" ifadesini kullandı?

Cuma namazı sonrası medya mensuplarının sorularını cevaplayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Suruç´taki bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "Herkes görüyor ki hassas dönemlerden geçiyoruz. Komşularımızda çok büyük yangın var. Onun ateşini hissediyoruz. Suruç´ta vahşice hayatını kaybeden 32 gence çok üzüldük. Şehit polis ve askerlerimiz oldu. Bu hepimizi derinden üzdü. Hepsine Allah´tan rahmet diliyorum. Böyle günlerde hepimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olmamız gerekiyor. Seçimden sonra meclise bütün halkımızın siyasi fikirleri yansımış oldu. Bu da tabi bir avantaj. Orada meselelerimizi aklı selimle çözme konusunda böyle günlerde Türkiye´yi her bakımdan güçlü tutmak çok önemli" değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin devamında hükümetin konuşarak kurulabileceğini vurgulayan 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Güçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması da mümkündür. Böyle bir şey olursa herkes çok sevinecektir. Bugünlerde herkes daha dikkatli davranmalı, Türkiye´nin daha güçlü olması için elinden gelen her şeyi yapmalı" diye konuştu.
Gül IŞİD´e karşı başlatılan hava harekatıyla ilgili sorulan soruya cevaben yaptığı değerlendirmede ise "Burada aklı selim hareket etmek gerekiyor. Bütün sorumluluğu taşıyan herkes aklı selim hareket edecektir. Konuşmalarımıza, davranışlarımıza dikkat edip yapıcı olmak her şeyin başında gelmeli. Onları hükümetimiz, arkadaşlarımız, yönetenler bilir. İstihbarat bilgileri kendilerinde olduğu için. Eminim ki en doğru hareketleri yapıyorlardır. Yapılan şeyler ortak aklın ortaya çıkardığı kararlardır" ifadesini kullandı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da