11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ TRAFİK KAZASININ DAVASI

11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ TRAFİK KAZASININ DAVASI

Kayseri`de 22 Aralık da meydana gelen ve 9`u üniversite öğrencisi olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaya ilişkin davanın 2. duruşması yapıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada, kazaya karışan iki minibüsün şoförleri olan ve tutuklu yargılanan Durmuş O. ve Adem A, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve görgü tanıkları hazır bulundu. Davada ilk olarak yoklama alındı. Dava, kazadan yaralı kurtulan öğrencilerin ifadelerinin okunmaları ile devam etti. Daha sonra, kazada yaralanan öğrencilerin hastane raporları okundu.
Duruşmada ifade veren şoför Durmuş O, kazanın kader olduğunu söyledi. Durmuş O, "Kazada ben de ölebilirdim. Allah`ın takdiri" dedi.
Diğer minibüsün şoförü olan Adem A. da, kazanın istemeyerek gerçekleştiğini söyleyerek, "Suç işlemedim. İstemeyerek oldu. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi.
Adem A.`nın ifadesinin ardından mahkeme başkanından söz alan Seher Utar, `Kazayı kader olarak kabul etmiyorum. Bu çocuklar okumaktan başka bir şey yapmıyorlardı` diyerek kazanın kader olduğunu söyleyen şoför Durmuş O`ya tepki gösterdi.
Daha sonra duruşmaya katılarak ifade veren tanıklar dinlenildi. Kaza yapan 2`inci minibüsün içerisinde bulunan Selçuk Kocaoğllar, "`Bismillah` sesi duydum. Şoförün sağ eli motor frenindeydi. O anda bir şeye çarptık. Ambulans şoförü yaralı taşıyordu. Yaralının ve ambulans şoförünün üstünden geçtik" diyerek ifade verdi.
Bir diğer tanık İlkay Bayramoğlu ise, "Olay ani oldu. Müzik değiştiriyordum. Birden virajı dönünce şoför panikledi. 50 kilometre hızla gidiyorduk. Araç kaza esnasında hızlanmadı" dedi.
İfadeleri değerlendiren mahkeme heyeti, yargılanan 2 şoförün tutukluluk hallerinin devam etmesine karar vererek, davayı 8 Eylül 2014`e erteledi.

.



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı