11. LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ KONGRESİ

11. LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ KONGRESİ

Melikşah Üniversitesi`nde ``11. Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi`` düzenlendi.

Kongrenin açılışında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ``Anadolu`da ticaretin merkezi olan Kayseri`de böyle bir kongrenin düzenlenmesi anlamlı ve gurur vericidir`` dedi. Vali Düzgün, ``Brezilya`da yetiştirilen bir çiçeği aynı gün Rusya`da bir restorantta görebiliyoruz. Bu lojistik sayesinde oluyor. Globalleşen ve artık küçük bir köy diye tarif ettiğimiz dünyada, her an her şeyi her yerde bulabiliyoruz. Bunu bize lojistik ve tedarik hizmetleri sunan firmalar veriyor. Teknolojinin gelişmesi aynı zamanda Lojistik hizmetlerinin de gelişmesine yol açmıştır`` diye konuştu.
Vali Düzgün, kongrenin Kayseri`de yapılmasının da ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek, ``Kayseri ve coğrafi olarak içinde yer aldığı İç Anadolu, ticaretin merkezi olarak kabul edilir. Yüzyıllar boyu insanlar bu topraklarda ticaretle uğraşmışlar, dönemlerine göre en üst ticaret yollarını kullanmışlardır. Şimdi de Kayseri bir ticaret şehri olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Kayseri`de böyle bir kongrenin yapılması çok anlamlı. Sizleri Kayseri`de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz`` ifadelerini kullandı.
Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak da, 50 yılı aşkın süredir mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir firma olmalarına rağmen, yıllarca ürettikleri ürünleri Kırşehir`den öteye götüremediklerini belirterek, ``1990`a kadar Kırşehir`i geçememiştik. Ama o yıllarda lojistik sorununu çözdük ve sadece Türkiye`ye değil, dünyaya açılmaya başladık. Kısaca 40 yılda yapamadığımız, lojistik merkezleri kurarak 4 yılda yaptık. Lojistik gerçekten çok önemli. Yapılan bir araştırmaya göre üretilen, imal edilen her 1 dolarlık ürünün 25 centi lojistik hizmetlerine gidiyor`` dedi.
Kongreye, Kayser Valisi Orhan Düzgün, Kongre Başkanı ve Melikşah Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Caner Cebeci, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Melikşah Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu, LODER Başkanı Prof. Gülçin Büyüközkan, Gent Üniversitesi Öğr. Üy. Prof. Frank Witlox, iGrafx Başkanı Armin Trautner, Barsan Global Lojistik Başkanı Cengiz Çaptuğ ve DHL Türkiye Sorumlusu Behçet Kerem İnanç ile öğrenciler katıldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”