11 MİLYON 468 BİN 379 TL YARDIMDA BULUNMUŞUZ

11 MİLYON 468 BİN 379 TL YARDIMDA BULUNMUŞUZ

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Faaliyet Raporu ile ilgili bilgiler vererek, "2013 yılında da toplam 11 milyon 468 bin 379 TL yardımda bulunmuşuz. Ayrıca 1 milyon 387 bin 871 TL kömür yardımında bulunmuşuz.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, "Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfımız bütün ilçelerde olduğu gibi Kocasinan ilçemizde de belli şekilde yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaktadır. Bizim kendi kaynaklarımızla bugüne kadar 2 milyon 900 bin TL civarında yardım yaptık. Vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımlar yaptık. Bunun yanında eşi vefat eden bayanlara, 65 yaş üstü özürlü yaşlılarımıza, asker ailelerine yaptığımız yardımlar var. 2013 yılında da toplam 11 milyon 468 bin 379 TL yardımda bulunmuşuz. Ayrıca 1 milyon 387 bin 871 TL kömür yardımında bulunmuşuz. Bu 3 bin 600 ton kömür ediyor ve 2 bin 621 ailemize bu yardımlar yapıldı" şeklinde konuştu.
Kaymakam Candan ayrıca farklı projelerinin de olduğuna değinerek, "Bunlardan birisi işte, ‘Yaşlılarımız Baştacımız’ projesi diye yaklaşık 82 ailemize hem sağlık hem gıda hem de temizlikle ilgili olarak yardımlar yapılıyor. Bu aileler kimsesi olmayan vatandaşlarımız. Bu vatandaşlarımızın evine giderek gıdasını temin etme, temizliğine yardım etme ve sağlık sorunlarında yardımcı olmak amacıyla düzenlenen bir proje oluyor. Aynı zamanda İş-Kur`la da yaptığımız görüşmede, hasta bakımı konusunda kurs alan insanlarımızla bu işleri yapıyoruz. Yaşlılara hizmet ettiğimiz gibi bazı vatandaşlarımıza da iş kapısı sağlanmış olacak. Ayrıca Kocasinan ilçemizde engelli olup da tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan kaç kişi var diye bir tarama yaptırdık ve toplamda 8 akülü araç, 3 tekerlekli sandalye ve 1 tanede engelli yatağa ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Önümüzdeki hafta bunları vatandaşlarımıza vereceğiz. Bundan sonrası içinde inşallah daha güzel projelerimiz olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri