11.GELENEKSEL BAĞPINAR PİLAV ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ

11.GELENEKSEL BAĞPINAR PİLAV ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Gesi Bağpınar Köyü 11. Geleneksel Pilav şenliği yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Şenliğe Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu’nun yanı sıra yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin kişiyi

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Bağpınar Pilav şenliği, hem birçok vatandaşı bir araya getirerek hasret gidermelerine imkan sağlamakta, hem de binlerce Bağpınar’lıyı bir araya getirerek birlik, beraberlik ve dayanışmasına vesile oluyor.
Mahalle içerisindeki mesire alanını dolduran 7’den 70’e binlerce Bağpınarlı renkli görüntülere sahne oldular. Şenlik için hazırlanan 3 bin kişilik etli bulgur pilavı ve ayran vatandaşların yoğun ilgilisi nedeni ile kısa sürede tükendi.
Bağpınar Mahalle Muhtarı Ömer Nalbant, “Başkanımızı aramızda görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şenliğimizin gerçekleştirilmesinde her sene olduğu gibi bu senede belediyemizin ve özellikle başkanımızın çok büyük desteği olmuştur. Kendilerine Bağpınarlılar adına şükranlarımızı sunuyor, hizmetlerin devamını bekliyoruz” dedi.
Şenliğe katılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ”Özellikle birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu duygularımızın pekişmesine katkı sağlayan şenliğinize katılmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Melikgazi Belediyesi olarak sizlerin destekleri ile siz değerli Bağpınarlılara en iyi hizmeti vermek için bizler buralardayız. Bu bölgeye yaptıklarımızı görüyor, bizleri taktir ediyorsunuz. Size layık olmak için güler yüzlü ekibimizle var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.Bize gösterdiğiniz sıcak ilgiden dolayı sizlere minnet duyuyor,huzur içerisinde nice şenliklere erişmenizi temenni ediyorum.” dedi.
Bağpınar Pilav Şenliği yerel sanatçılar tarafından seslendirilen Kayseri ve yöresi türkü ve şarkıları ile sona erdi.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor