12. BÖLGE KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ULUTAŞ:

12. BÖLGE KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ULUTAŞ:

?ECZACILIK FAKÜLTELERİNİN SAYISININ ARTMASI EĞİTİMİ KALİTESİZLEŞTİRİR? ...

Eczacılık Bayramı etkinliklerinde konuşan 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, eczacılık fakültelerinin sayısının hızla yükselmesinin, istihdam başta olmak üzere, eğitim kalitesinin düşmesi gibi sorunları beraberinde getireceğini söyledi.

14 Mayıs Eczacılık Bayramı dolayısıyla, Kayseri Eczacılar Odası toplantı salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, sayısı hızla artan eczacılık fakülteleri, reçetesiz ilaç kategorisinin genişletilmesi, zincir eczaneler gibi konularda önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

?Fakültelerin sayısı 40´ı aştı?
Eczacılık fakültelerinin sayısının hızla yükselmesinin istihdam sorunun yanı sıra, eğitimde kalitesizleşmeyi de beraberinde getireceğini belirten Başkan Oğuzhan Ulutaş, ?2000´lerin başında 7 - 8 civarı eczacılık fakültesi varken, bugün sayısı 40´ın üzerine çıkmış durumda. Bu kadar eczacılık fakültesinin varlığının istihdam edilebilirlik açısından ne gibi sonuçlar doğurduğunu, doğuracağını dikkatle incelemek gerekir. Yeni kurulan eczacılık fakültelerinde fiziksel altyapı ve donanım eksikliğinin ötesinde en zayıf noktalardan birini eczacı öğretim üyesinin yetersizliği oluşturmaktadır. Bu durumun eczacılık eğitiminin kalitesini düşüreceği açıktır? dedi.

?Reçetesiz ilaç kategorisinin genişletilmesi risktir?
Ayrıca, reçetesiz ilaç kategorisinin genişletilmesinin de beraberinde bazı sorunları getireceğine işaret eden Başkan Oğuzhan Ulutaş, ?Kendi kendine ilaç tedavisine başvuran kimsenin hastalık belirtilerinin altında yatan ciddi durumu fark edememesi, ilaç prospektüslerini okuyamaması ve anlayamaması, yanlış ilaç kullanımı, doz aşımı, ilaç-ilaç etkileşimi, ilaç-besin etkileşimi, ilaç ve beraber alkol alması halinde oluşabilecek sorunlar gibi pek çok riske gebedir? diye konuştu.

?Zincir ve market eczaneler halk sağlığını riske atacak uygulamalar?
Zincir ve market eczanelerin de halk sağlığını tehlikeye attığını savunan Başkan Oğuzhan Ulutaş, Oda olarak bu tür girişimlere geçit vermeyeceklerinin altını çizdi.

Eczaneler tıbbi malzeme ve medikal ürün satabilecek
Başkan Oğuzhan Ulutaş, Geçen hafta Sosyal Güvenlik Kurumu ile gerçekleştirilen protokol revizyonu ile tıbbi malzemelerin ve medikal ürünlerin eczanelerde satışının önünün açıldığı müjdesini verdi.

Başkan Oğuzhan Ulutaş´ın konuşmasının ardından, Prof. Dr. Mehtap Uysal, ?Bağımlılıkta Eczacının Rolü´ başlıklı sunumu yaptı. Etkinlik, meslekte 25´inci yılını dolduranlara plaket takdimi ile sona erdi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ