12. BÖLGE KAYSERİ ECZACILAR ODASI

12. BÖLGE KAYSERİ ECZACILAR ODASI

BİLİMSEL ECZACILIĞIN KURULUŞUNUN 180. YILINI KUTLADI

14 Mayıs Eczacılar Günü vesilesi 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen ilimiz eczacıları ?Bilimsel Eczacılığın´ kuruluşunun 180. Yılını kutladılar. Kutlama töreninde konuşan Kayseri Eczacılar Odası Genel Sekreteri Uğur Nuri Akın,Türk Eczacıları Birliği olarak ilaçta yerelleşmeyi desteklediklerini belirterek konunun önemli bir paydaşı olarak işbirliğine hazır olduklarını kaydetti?

12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanlığı öncülüğündeCumhuriyet Meydanı´nın da ki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen ilimiz eczacılarıBilimsel Eczacılığın´ kuruluşunun 180. yılını kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla start veren kutlamalar eczacıların Atatürk Anıtına çelenk sunması ile devam etti?

Çelenk sunumun ardından medya mensuplarına günün anlam ve önemine binaen değerlendirmede bulunan Kayseri Eczacılar Odası Genel Sekreteri Uğur Nuri Akın, kutlamalar kapsamında her yıl bir tema belirlediklerini anımsatıp kutlamaları bu tema kapasımında tertiplenen türlü etkinliklerle bir hafta süresince devam ettirdiklerini vurgulayarak ?Bu yıl anne ve bebek sağlığına odaklandık. Biz eczacıların bu alandaki rolünü pekiştirmek amacıyla temamızı ?Anne Bebek Dostu Eczane´ olarak belirledik. Bugüne dek eczanelerde, eczacı danışmanlığında halkımıza sunulan ürünlerin, eczane dışından satılmaya başladığını; ticari kaygılar ile hareket edildiğini, toplum sağlığının hiçe sayıldığını görüyoruz. Bu tarz plansızca atılan adımların toplum sağlığı açısından geri dönüşü olmayan ve istenmeyen sonuçlara yol açabileceği uyarımızı yineliyor, sağlık gibi hassas bir konuda reklamın ve pazarlamanın gücünün değil, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyiminin önemini vurguluyoruz. O nedenle de sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye´ye sesleniyoruz İnternetten pek çok şeyi alabilirsiniz, ancak anne bebek ürünlerini internetten almayın ilacınızı, ilaç dışı sağlık ürünlerini internetten almayın. Bu ürünleri, bebeğinizin ve sizin hak ettiği şekilde, en güvenilir yer olan eczanelerden, bu konuda kapsamlı bir eğitim görmüş eczacınızın danışmanlığında alın? ifadesini kullandı? Akın sözlerini noktalarken ilaçta dışa bağımlılığın ülkemiz için kabul edilebilir olmadığının altını çizerek ?Güçlü ve etkin bir ilaç sanayisine sahip olmamızın elzem olduğunu kanıtlıyor. Türk Eczacıları Birliği olarak ilaçta yerelleşmeyi destekliyor, konunun önemli bir paydaşı olarak işbirliklerine hazır olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz? şeklinde konuştu?

Kutlamalar Oda yönetiminin meslektaşlarını iş yerlerinde ziyaret edip hatırlarını sorması ile devam ederken, öğleden sonrada oda toplantı salonunda Eczacı Emine Akgün´ün ?Ne yaparsan yap aşk ile yap? başlıklı söyleşisi ile devam etti?



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı