120 YATAKLI GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ´NİN TEMELİ ATILDI

120 YATAKLI GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ´NİN TEMELİ ATILDI

ÇELİK, ?SPORU BİR HAYAT TARZI HALİNE GETİRMELİYİZ? ...

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 120 Yataklı Güreş Eğitim Merkezi´nin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımı ile gerçekleştirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptıkları tesislerle Türkiye´de başarılı sporcuların yetişmesi için bir altyapı hamlesi başlattıklarını söyledi.
120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi´nin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, spor camiası ve vatandaşlar katıldı.
Törene Milli Eğitim Bakanından önce gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, güreşçiler ile bir araya geldi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
ÇELİK, ?SPORU BİR HAYAT TARZI HALİNE GETİRMELİYİZ?
Törenin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptı. Eğitim ve sporun beraber yapılması gerektiğinin altını çizen Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü; ?Bu amaçla 2016 yılında çok önemli yatırımlar yaptık. Sadece büyük projeler için 550 milyon TL harcadık. 2017 yılında da aynı hızla, aynı şevkle ve aynı hedefle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımda rekorlar kırarak alt yapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden yeşil alana kadar şehrimize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. 2017 model diyebileceğimiz, Kayserimize çok yakışacağına inandığımız projelerimizin ardı ardına temellerini atıyoruz. 2017´ye hızlı girdik, inşallah bu hızla devam ederek yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Bugün itibarıyla 2017´de yaptığımız ihale sayısı 57 oldu. Bunların bedeli de 140 milyon TL´yi aştı. Bir taraftan projeleri tamamlanan yatırımlarımızın ihalelerini yaparken bir taraftan da temeller atıyoruz. İnsana yatırım için de eğitimden kültüre, sanattan spora kadar pek çok projeyi hayata geçireceğiz. Kayseri, alt yapı açısından ülkemizin en sorunsuz illerinin başında geliyor. Ama şehrin altyapısına yatırım yapmak yetmez diyoruz ve yeni bir altyapı hamlesi daha başlatıyoruz. Futbol altyapısının güçlenmesi için hafta sonu amatör spor kulüpleri tesisi için temel attık. Ayrıca başta futbol olmak üzere birçok branştaki profesyonel ya da amatör sporcular için Erciyes´te yüksek irtifa kamp merkezi yapacağız. Geleneksel sporlarımızdan okçuluğu geliştirmek için ülkemizin en güzel ve en kapsamlı Okçuluk tesisinin temelini de bu yıl atacağız. Erciyes´te bulunan dünya çapındaki kış turizm merkezimizde şampiyon kayakçılar yetiştirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Ve bugün burada Ata sporumuz güreş için çok önemli bir tesisin temelini atacağız. Tüm bu tesisler inanıyorum ki, sadece şehrimizin değil ülkemizin çok daha başarılı sporcular yetiştirmesini sağlayacak ve uluslar arası yarışmalarda daha fazla sporcumuz ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletecek.?
Başkan Çelik, temeli atılan Güreş Eğitim Merkezi´nin 5 bin m2 inşaat alanına sahip olacağını ifade ederek, tesiste 120 yataklı sporcu odaları, konferans salonu, bay-bayan fitness Salonu ve saunalar, soyunma odaları, oyun odası, derslikler ve antrenman salonunun bulunacağını ve merkezin 5 milyon 700 bin TL´ye mal olacağını kaydetti.
KAMÇI, ?BURADA ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK SPORCULAR YETİŞECEK?
Vali Süleyman Kamçı şunları söyledi; ?Bugün de atalarımızın yadigarı milli sporumuzun olan güreş için 120 Yataklı Güreş Eğitim Merkezi´nin temelinin atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkez ülkemizin sayılı eğitim merkezlerinden bir olacaktır. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde yapılacak olan bu merkezde, ülkemizi en iyi şekilde temsil edilecek sporcular yetişecektir.
ÖZHASEKİ, ?16 NİSAN BİZLER İÇİN MİLAT OLACAKTIR?
Tesislerin yapımı sırasında karşılaştıkları bürokratik engellere değinen Özhaseki, şöyle konuştu: ?Eğer iktidarlar güçlü olursa güçlü iktidarın yanında bürokratların hepsi hizmetçi olur. Millete hizmet etmenin yolunu düşünür. Eğer iktidarlar güçlü olmazsa, pazarlıklara kurban giden bir iktidar, yarın ne olacağı belirsiz bir iktidar, gensorularla düşeceğini düşünen bakanlar veya sıkıntılı, ne zaman oturacağı kalkacağı belli olmayan bürokratların emrinde çalışacak siyasiler olursa Allah korusun Türkiye´nin sonu hazin olur. Güçlü iktidar olursa her şeyi yapar, bürokratlar da onlara yardımcı olur. İnşallah 16 Nisan Türkiye için bir milat olacaktır. Bir yandan ikili yapının ve kavgaların son bulacağı, bir taraftan güçlü iktidarların gelip iş yapacağı bir taraftan da senelerdir milletin ensesinde boza pişiren vesayetçilerin, darbecilerin toprağa gömülüp bir daha çıkmayacağı gün olarak ortaya çıkacaktır.?
YILMAZ, ?TÜRKİYE´NİN EĞİTİMDEN DAHA ÖNCELİKLİ KONUSU YOKTUR?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Bakan Özhaseki´nin anlattıkları üzerine, ´Ne çektin be Mehmet ağabey. Ama bil ki bu çektiklerin 16 Nisan sabahı son bulacak" değerlendirmesini yaptı. Kentteki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Yılmaz, Kayseri´de ilköğretimde 2002 yılında 34 olan derslik başına düşen öğrenci sayısının 26´ya düştüğünü söyledi.
Derslik başına düşen öğrenci sayısını önemsediklerine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi: ?Türkiye´de bu sayı 40´lara yakınken 30´un altına indirdik. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da önemli. Bugün 3 öğretmenden ikisini bizim dönemimizde atadık. 560 binin üzerinde öğretmen atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Kayseri´de 26 iken 17´ye düştü. Ortaöğretimde ise 18 iken 13´e düştü. 80 binin üzerinde evladımızı okuldan eve getiriyoruz. 13 binin üzerinde okula gelemeyen evladımız için öğretmenleri eve gönderiyoruz, evinde eğitim alsın diye. Bakanlığımızın kentte projeleri devam ediyor. 115 milyon liranın üzerinde yatırımımız var Kayseri´de. Pansiyon, spor salonu, derslik yapımımız devam ediyor. Kayseri´nin eğitim alanında bugünü dünden iyi, yarını da daha iyi olacaktır.?
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 120 Yataklı Güreş Eğitim Merkezi´nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber: Mustafa Gürbüz


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev

Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak

Kayserili okçudan altın madalya

Kayserispor'da Jeanvier ameliyat oldu

Spor a.ş’den 23 nisan’a özel turnuva

Kayseri’de ragbi heyecanı

Kayserispor-trabzon maçı biletleri satışa çıktı

‘Yılmaz’dan temkinli açıklama

Burak Yılmaz: “Ben umutluyum, daha iyi olacağız”

Kayseri’de ragbi heyecanı

Kayserispor 40 puana erişmek istiyor

Maçı bilet fiyatları belli oldu