15 TEMMUZ ÇAĞRISI

15 TEMMUZ ÇAĞRISI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

/resimler/2018-7/13/1642363252080.jpg

VALİ KAMÇI´NIN ´15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA,

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ´ MESAJI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; "15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonrada bu Millet; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır" dedi.

Ülkenin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Vali Kamçı mesajında; "O gece; vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak, ihanet içerisinde bulunan hainlerin, kalleşçe ve kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmasıyla şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçirilmeye çalışılmıştır. Ancak o gece, Aziz milletimiz; kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı göğsünü siper ederek, tankların önüne çıkarak, ardında şanlı tarihine yakışır yeni kahramanlık destanları yazdırmak suretiyle onurlu bir direniş göstermiş ve tarihimize kara bir leke olarak geçirilmek istenilen bu geceyi dünyadaki tüm mazlum milletlere öncü olacak, rehber olacak, ışık tutacak bir kahramanlık destanı, şanlı bir direniş, demokrasiye ve milli birliğe sahip çıkma gecesine çevirmeyi başarmıştır. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan bu hain kalkışma ve darbe girişimini Aziz Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara inerek, canlarıyla ve mallarıyla hainlerin yoluna çıkarak başarısızlığa uğratmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına yeni bir kahramanlık destanı daha yazdıran, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden bu Aziz Millet, sabahında aydınlığı gördüğümüz o karanlık gecenin ardından günlerce ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan ve bayrak sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Kayserili hemşerilerimizde, o gece coşku ve heyecanla üzerine düşen kutsal vatan görevini en güzel şekilde yerine getirmiştir. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonrada bu Millet; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

 

/resimler/2018-7/13/1642527002188.jpg

BÜYÜKKILIÇ, "15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞ TARİHİDİR"

15 Temmuz günü demokrasiye yapılan müdahale ile başlatılan milli irade ve demokrasi kutlamaları münasebeti ile bir mesaj yayınlayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?15 Temmuz Türk Milletinin yeniden dirilişinin tarihidir. 15 Temmuz´u hiçbir zaman Unutmayacağız! Unutturmayacağız!" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm Türkiye´de olduğu gibi Kayseri´nin de tek yürek, tek ses olarak bir olduğunu ve Kayserililerin meydanlara sığmadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayserili hemşerilerimin samimiyet, heyecan ve şevkin hep diri kalacağını bu neden ile Kayserililerin tüm Türkiye´ye örnek olduğunu ve bu haklı gururunu her zaman yaşayacaklarını kaydetti.

Yüce Türk milletinin gerektiğinde tek yumruk, tek ses ve tek yürek olarak liderinin çevresinde bir bütün olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

?Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı ile meydanlar da nöbet tutan bu yüce millet büyük bir azim ve şevkle demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Meydanların boş bırakılmayacağını bu millet anladı ve bundan böyle bu millet yüreği, fikirleri ve inancı ile milletine, devletine,vatanına ve bayrağına sahip çıkacaktır. 15 Temmuz´da milli idare şaha kalmıştır. Hedef 2023 olup bu hedefte yol haritası aynen devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı tankların önüne kendini siper eden,mermilere hedef olarak şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet,ailelerine sabır diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.?

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayserinin ve Kayserililerin tek ses, tek yürek ile meydanları boş bırakmadığını ve bırakmayacağını her zaman Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN´ın yanında olduğunu sözlerine ekledi.

 

/resimler/2018-7/13/1649058260042.jpg

 

BAŞKAN PALANCIOĞLU´NDAN 15 TEMMUZ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 2. yıldönümü vesilesi ile bir açıklama yaparak, ?15 Temmuz gecesi bu ülke için canlarını feda eden tüm şehit kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Yaralanan birçok gazimiz oldu. Allah onlara da şifalar versin. Kendilerine minnettarız. 15 Temmuz, milletimiz sayesinde başarısız olarak kahramanlık destanına dönüşmüştür.? dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Palancıoğlu, ?Bu Pazar 15 Temmuz´un yıl dönümünde yine Meydanlarda olacağız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Türkiye 2 yıl içinde büyük gelişmeler yaşadı. Özellikle 24 Haziran´da yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte daha profesyonel daha hızlı karar verebilecek bir sisteme geçtik. Yeni sistemle bu tür darbe girişimlerinin önünü daha rahat kesebilecek bir yönetim sistemine geçmiş bulunuyoruz. Darbe gecesi vatandaşlarımızın sokaklara çıkması ülkesine, devletine, Cumhurbaşkanına, Başbakanına sahip çıkması ve darbe girişimine dur demesi örnek teşkil edecek bir eylemdi. Dolayısıyla Türkiye olarak gösterdiğimiz sağduyu çok önemli. Bundan sonra Türkiye´ye kimse yan gözle bakamayacaktır. Başkanlık sistemi ile birlikte inşallah bundan sonra da bu tür darbe girişimlerinin önü kesilecektir. Özellikle jandarmanın, genel kurmayın, milli savunmanın yeniden yapılandırılması süreci bu tür baş kaldırmaları da önleyecektir. Ama en önemlisi her zaman milletimiz devletine sahip çıkmak için hazır bulunduğunu ve bu devleti kimseye böldürmeyeceğini göstermiş oldu. Rabbim Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı başımızdan eksik etmesin. İnşallah bundan sonra 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacaktır. 15 Temmuz ile birlikte gördük ki ülkemizin hem içerde hem dışarda sevmeyeni çok fazla. Bunlara karşı her zaman uyanık olmalıyız. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı´nda saat 20.00´de başlayacak 15 Temmuz Destanı programına Tüm Kayseri halkımızı davet ediyorum.? dedi.

15 Temmuz´da Türkiye´nin bir destan yazdığını vurgulayan Başkan Palancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

?Özellikle 15 Temmuz gecesi bu ülke için canlarını feda eden tüm şehit kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına da saygılarımı iletiyorum. İnşallah Rabbim şehitlerimizi cennetinde sevdikleriyle buluşturur. Rabbim şefaatlerine nasıl eylesin. O gece yaralanan birçok gazimiz oldu. Allah onlara da şifalar versin. Kendilerine minnettarız?

 

/resimler/2018-7/14/1343539731780.jpg

 

BAŞKAN CABBAR´DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili yazılı mesaj yayımladı.

Başkan Cabbar mesajında şu ifadelere yer verdi:

?İki yıl önce hainler dış güçlerin de desteği ile ülkemizi işgal etmeye, milli iradeye ipotek koymaya kalktılar. Ancak aziz Türk milletinin vatan, millet ve bayrak sevgisi karşısında hüsrana uğradılar. Kendisine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi sinesinden çıktığı milletine yönelten hainlerin karşısına sarsılmaz iradeyle dikilen milletimiz, istiklaline uzanan hain elleri kırarak istikbaline sahip çıkmıştır.

Hain kalkışmanın yaşandığı gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı ile alanları dolduran ve göz kırpmadan şehadet şerbetini içen şehitlerimize bir kez daha yüce Allah´tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum. O gece tanka, tüfeğe, uçağa karşı tarihte eşine az rastlanabilecek bir kahramanlık örneği sergileyen aziz milletimiz o karanlık geceyi unutmayacaktır ve unutturmayacaktır. Milletçe ülkemizin bir daha böyle hain kalkışmalarla karşı karşıya kalmaması için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, kenetlenmeliyiz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde olarak her zaman hainlere karşı uyanık olacağız. Hainler şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir güç millet iradesinden üstün değildir. Bu millet, tarihin her döneminde iradesine sahip çıkmış, iradesine ipotek koymak isteyenleri tarihin çöplüğüne göndermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum.?

 

 

 

/resimler/2018-7/14/1338093162565.jpg 

 

KAYMAKAM DURU: ?15 TEMMUZ´U ASLA UNUTMAYACAĞIZ!? 
15 Temmuz´da demokrasiye yapılan müdahale ile başlatılan Milli İrade ve Demokrasi kutlamaları için konuşan Develi Kaymakamı Murat Duru, ?15 Temmuz´u unutmayacağız. Türk Milleti yenilmeyecek ve yıkılmayacaktır? dedi. 
15 Temmuz´un asla unutulmayacağı vurgusunu yapan Murat Duru, ?Türk Milleti al bayrağın altında cennet Anadolu topraklarında sonsuza dek yaşayacaktır. Asla 15 Temmuz´u unutmayacağız, unutturmayacağız.? diye konuştu. 
Duru sözlerini şöyle tamamladı: 
?Asla Cesur yürekli yiğit hemşerim Şehit Ömer Halisdemir´i ve bütün şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Asla tek dişi kalmış kan emici emperyalist canavarları ve onların gayri meşru çocuklarını unutmayacağız, unutturmayacağız. Asla silahlı terör örgütü FETÖ´yü ve bu örgütün lideri Cizvit Papazını unutmayacağız, unutturmayacağız.? 

 

 

 

ÜÇKAN, "FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ASİL MİLLETİMİZİN YAZDIĞI

KAHRAMANLIK DESTANI İLE HÜSRANA UĞRAMIŞTIR"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, "Milletimizin gözbebeği, tarihi şanlı kahramanlıklarla dolu, peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yuvalanmış FETÖ/ PDY mensubu asker kılığına girmiş hainler tarafından ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini, 15 Temmuz yıldönümünde bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Üçkan, "Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, geçmişte terörle mücadele de canla ve kanla savunduğu vatanını 15 Temmuz gecesi de yurdun dört köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper ederek, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını hiçe sayarak engellemiştir" ifadelerine yer verdiği açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

" Terörle mücadele de bedelini canımız ve kanımızla ödediğimiz vatanımıza karşı yapılan asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

Ayrıca kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya ve hainlere haykırmıştır.

Bu vesile ile Vatan, Bayrak ve Millet uğruna ebediyete intikal eden tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunarız

Şehit aileleri ve Gazilerimizin daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor, tüm Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

 

/resimler/2018-7/13/1643111690096.jpg

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN´IN

15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

15 TEMMUZ´DA BİR MİLLET ŞAHLANDI

15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, Milletin silahlarını yine bu aziz, cefakâr ve fedakâr millete çevirerek hain ve kanlı bir darbe ve işgal girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak, milletimiz, darbe girişimini, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çağrısı ile meydanları doldurup, ölümü göze alarak bozguna uğrattı.

15 TEMMUZ ÜLKEMİZE YENİ BİR ÇAĞIN KAPSINI AÇTI

Darbe ve işgal girişimlerinin etkisi uzun yıllar boyunca insanların aklında kalıyor ve hayatının her aşamasında önüne çıkıyor. Bu ihanet darbesinin etkisi, vatandaşın memleketine sahip çıkmasıyla uzun olmayacak.

Bundan sonra darbelerin olamayacağı ve yahut darbeleri oluşturacak olumsuzlukların minimize edilmesi noktasında ciddi bir irade söz konusudur.

Sonuç olarak, bu hain darbe ve işgal girişimi bir kez daha gösterdi ki, ülkemiz 2023 hedeflerine ulaşmasını, bu ve benzeri hainler asla engelleyemeyecek.

15 Temmuz ülkemize yeni bir çağın kapsını açmıştır. Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir.

Çalışmaya, üretmeye devam eden bir ülke olarak, her türlü zorluğun altında kalkacağımıza inancımız sonsuzdur.

Ülkemiz ve milletimiz, bu vatan hainliğini ve alçaklığı asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından hiç silmeyecektir.

Şehitlerimize Allahtan Rahmet ve mağfiret, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun?

 

/resimler/2018-7/13/1643274346702.jpg

BAŞKAN GÜLSOY´DAN

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YILDÖNÜMÜ MESAJI

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gülsoy, ?15 Temmuz 2016 günü, bir dönemin acı, ancak şanlı bir hatırası olarak Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferinin kazanıldığı, kararlılık direniş ve diriliş gecesidir. Türk Milleti; imanıyla, inancıyla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde tek yürek olarak sokaklara dökülmüş, canı pahasına mücadelesini sürdürerek vatanın bölünmez bütünlüğünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir? dedi.

Milletin demokrasiden yana olan tavrını güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Gülsoy, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk Halkının üstün cesareti sayesinde hain darbe girişimi engellenmiştir. Tarihte her zaman önemli bir konuma ve itibara sahip olan milletimiz halkın iradesi üzerinde başka bir güç olmadığını ispatlamıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; geçmişte olduğu gibi bundan sonrada ülkemizin bekâsına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.? diye konuştu.

?Demokrasimize kast eden, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyen, büyük ve kutlu yürüyüşümüzü engellemek isteyen hainlere karşı dimdik ayakta duran ve bu uğurda şahadete eren kahraman şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Yüce Allah bir daha milletimize böyle günler göstermesin. Rabbim, kâinatın sonuna kadar Türkiye Cumhuriyet´ini tam bağımsız olarak payidar etsin, devletimize zeval vermesin? ifadelerini kullandı.

Başkan Gülsoy mesajında ayrıca, 15 Temmuz 2018 Pazar günü Kayseri Cumhuriyet meydanında yapılacak yıldönümü etkinliklerinde Kayseri Ticaret Odası´nın da yer alacağını belirterek, ?Hain darbe girişiminin akşamında olduğu gibi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıldönümünde de demokrasimize sahip çıkmak için meydanlarda olacağız. Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası ile kuracağımız çadırda halkımıza ikramlarda bulunacak ve hep birlikte demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz? dedi.

 

/resimler/2018-7/13/1645417631070.jpg

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ´Nİ BÖLMEYE YÖNELİK ALÇAKÇA GİRİŞİMLER, HİÇBİR ZAMAN AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü vesilesi ile açıklama yaparak, ?Ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı yapılan bu haince saldırıyı KAYSO olarak bir kez daha kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır? dedi.

Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ?15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultmuş ve kalleşçe bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın önderliğinde Çanakkale ruhuyla o gece sokağa çıkan Aziz Türk milleti, demokrasimiz ve vatanımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmaktan bir an bile tereddüt etmeden bu girişimi bertaraf etmişti. 15 Temmuz darbe girişiminde karşı direnişte yaşamını yitiren vatandaşlarımızı saygı ile anıyoruz. Bu şerefli milleti daha müreffeh hale getirmek için bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız."

Türkiye´deki yatırım ortamının iyileştirilmesine, daha fazla yatırım daha fazla istihdam hedefiyle, refah seviyemizi artırarak, teknoloji yoğun ürünler üretmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde ekonomide oluşan şokların etkisini kısa sürede bertaraf etmeyi başardı. Türk ekonomisi 2017 yılı genelinde ve 2018 yılının ilk çeyreğindeki büyüme rakamları ile zor şartlar içerisinde bile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu gösterdi. Darbelerin, vesayetin ve terörün tarih olacağı yeni dönemde, Türkiye´nin yeni başarı hikayeleri yazacağına, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum? dedi.

Hain darbe girişiminin yıldönümünde, TOBB´a bağlı meslek teşekkülleri olarak Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası 15 Temmuz 2018 Pazar günü, Cumhuriyet Meydanı´nda kuracakları çadırla vatandaşlara ikramlarda bulunacaklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci, demokrasiye sahip çıkmak üzere tüm üyelerine bayraklarını alarak Cumhuriyet Meydanı´na gelmeleri yönünde çağrıda bulundu.

 

 

 

KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ: ?15 TEMMUZ DARBESİNİ KINIYORUZ? 

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, 15 Temmuz darbesinin yıl dönümüne dair yazılı mesaj yayımladı.

Övüç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

?15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen, Devletimizi ve Milletimizi hedef alan hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçmiş bulunmakta olup bir kez daha hain darbe girişimini büyük bir nefretle kınıyoruz.

Aziz Milletimiz 15 Temmuz 2016´da ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ile tarihe geçmiş, gösterdiği kahramanlıkla yeni bir destan yazmıştır. Türk Milleti kendi iradesinin üzerinde bir iradenin kabul edilmeyeceğini gösterdiği tavırla net bir şekilde ortaya koymuş, canı pahasına Devletine ve iradesine sahip çıkarken tüm dünya milletlerine de örnek olmuştur. Türkiye´de darbeler çağının kapandığı artık anlaşılmış, ülkemizin bir gece baskınıyla ele geçirilebilecek bir ülke olmadığı görülmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca yaşadığı bütün acı olaylardan gerekli dersleri çıkartarak yoluna devam edecektir. Taşeron terör örgütlerini üzerimize salanlar bilmelidir ki hiçbir güç Ülkemizin gelişmesini, büyümesini ve kalkınmasını engelleyemeyecektir.

Vatan ve millet sevgisini binlerce yıllık ahilik gelenek ve kültüründen alan esnaf sanatkârlarımız demokrasi dışı her türlü girişime karşı çıkacak olup, her zaman Devletimizin ve Milletimizin yanında yer alacaktır.

Hiç şüphe yok ki Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kalarak; tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet ülküsü etrafında sımsıkı kenetlenerek sonsuza kadar varlığını sürdürecektir.

Allah devletimize ve milletimize bir daha böyle bir ihanet yaşatmasın.?

 

 

ÜLKÜ OCAKLARI KAYSERİ İL BAŞKANI VOLKAN ÇOLAK´TAN

15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaparak Ülkücü Hareketin her dönem Türk Devleti´ni tehdit edecek unsurlara karşı tetikte olduğunu ifade etti.

Türk Milleti´nin 15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ ve onun kamuya sızmış teröristleri tarafından büyük bir saldırıya muhatap olduğunu belirten Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, ?Aziz milletimiz FETÖ ve onun uşaklarının devletimiz üzerinde kurmak istediği tahakküme müsaade etmemiş, bu uğurda 250 şehit ve binlerce gazi vermiştir. Gururla belirtmek isterim ki Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli´nin müthiş öngörüsüyle yıllar öncesinden uyardığı bu tehdide karşı, bu devletin sigortası olan Ülkücüler daha ilk anda meydanlar ve caddeler boşken sokağa dökülmüş, darbeci hainlere karşı gelmiştir. Stratejik önem içeren noktalarda hainlere geçit vermeyen kahraman ülküdaşlarımız, daha sonra milletimizin de desteğiyle bu vatansızları bozguna uğratmıştır. Bir kez daha görülmüştür ki Ülkücü Hareket bu devleti 3-5 haine bırakmayacak, bu uğurda serden geçecek kadar kararlıdır. Devletimizin bekasının tehdit altında olduğu her dönemde ülkücüler canı pahasına mücadele etmiştir, bundan sonra da etmeye devam edecektir. Tarih aklı başında her kişi için ibret vesikasıdır. Türk tarihi de bizleri tecrübesiz kılmayacak kadar tarihi olayları içerisinde barındırmaktadır. Hak dinimiz İslam´ı kullanarak, gerçek yüzünü gizleyen bu terör örgütü resmi kurumlara kadar sızmış, devlet yapımızı tehdit ortadan kaldırmaya teşebbüs etmiştir. Milletimiz derin acılar yaşayarak bu tür örgütlere müsamaha edilmemesi gerektiğini öğrenmiştir. Türk Milleti´nin hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini yinelerken 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıldönümünde aziz şehitlerimi rahmetle anıyor, gazilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.? cümlelerini kullandı.

 

 

/resimler/2018-7/13/1646054195511.jpg

ERÜ REKTÖRÜ GÜVEN´DEN

?15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ? MESAJI

Erciyes Üniversitesi Rektörü (ERÜ) Prof. Dr. Muhammet Güven, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak kazınan hain darbe gecesinde ülkemizin milli birlik ve beraberliğine canı pahasına sahip çıkmasını bilen Büyük Milletimizin, terör örgütlerine karşı kararlı duruşu ile geleceğin güçlü Türkiye´sinin inşasında üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.

Rektör Güven´in mesajı şöyle:

 ?Tarih boyunca çok sayıda devlet kuran Türk Milleti, asla başka ülkelerin boyunduruğu ve esaretine girmediği gibi, bağımsız ve hür yaşamdan hiçbir zaman taviz vermemiştir. Savaşlarla, türlü entrika ve oyunlarla, kendisini zayıflatmaya ve yıkmaya çalışan düşmanlara karşı sürekli dik duran bu Büyük Millet, en zayıf durumunda dahi küllerinden adeta yeniden doğmuş ve düşmanlarına karşı sürekli galip gelmiştir.

Malazgirt´te, Kosova´da, Niğbolu´da, Varna´da, Çanakkale´de, Dumlupınar´da, Sakarya´da, adını uzun uzaya sıralayabileceğimiz daha birçok zaferde, hiçbir zaman unutulmayacak destanlar yazan Büyük Türk Milletimiz, 15 Temmuz 2016´da çeşitli kılıf ve kisvelere bürünmüş FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimi ile karşılaşmış ve milli egemenliğimiz ile bağımsızlığımızı yok etmeye çalışan bu hain örgüte gereken dersi vermiştir.

O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara çıkan ve meydanları hınca hıç dolduran vatan sevdalıları, ülkenin sürekli sahibi olacaklarını, hain örgüt ve işbirlikçilerine en iyi şekilde göstermiştir.

Ben bu vesileyle öncelikli olarak 15 Temmuz gecesi şehit olan demokrasi bekçisi şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Bu ülke sizlerin kahramanlıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. O gece yazdığınınız destan ebediyete kadar hatırlanmaya devam edecektir.

Milletimizin demokrasi ve egemenlik sayfasında 15 Temmuz bir milat olmuştur. O gece küllerinden adeta yeniden doğan bu Millet, sergilediği kahramanlıkla tüm dünyaya adeta parmak ısırtmıştır.

Hain girişimin yaşandığı o geceden sonra Yenikapı ruhu ile tek vücut olan Milletimiz, bu kutsal vatan topraklarına kirli emeller güden ve adı ne olursa olsun, arkasında kim olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı devletimizin başlattığı mücadeleye en iyi şekilde destek vermiş, kahraman güvenlik güçlerimizin gerek sınır içi ve gerek sınır ötesi düzenlediği harekâtlarda, teröristlere saklandıkları inleri dar etmesini sağlamıştır.

Terörle mücadelede devletimizin kararlılığı, Silahlı Kuvvetlerimizin azmi ve gücü, milletimizin inancı ve desteği ile birleşince, artık terör örgütleri kaçacak in daha bulamamaktadır. Bundan sonra da bulamayacaklardır.

Ülkemiz için tehdit unsuru içeren bir terörist dahi kalmayana kadar devletimizin kararlıkla sürdürmeyi taahhüt ettiği terörle mücadeleyi, millet olarak tüm varlığımızla desteklemeye devam edeceğiz.

Türkiye´nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ve bu hedeflere ulaşma için gösterilen çabaya terörle mücadeledeki mevcut başarının hızlandırıcı etki yapacağından şüphemiz yoktur. Milletimiz, tıpkı ülkemizin milli birlik ve beraberliğini, demokrasi ve egemenliğini korumaya yönelik gösterdiği tavrın benzerini, Büyük Türkiye´nin inşasında da sergilemeye devam edecek ve ülkemizin her yönüyle kalkınması için seferber olacaktır.

Bizler, bize verilen görevler doğrultusunda, sorumluluğumuzun da, vazifemizin bilincindeyiz. Ve mevzu bahis vatan olduğunda, canımızı seve seve feda etmesini de, en iyi şekilde çalışıp üretmesini de bilen bireyleriz.

Atalarımızdan böyle gördük, çocuklarımıza böyle göstereceğiz, torunlarımız da bunu böyle bilecekler. Bizim sığınacak ikinci bir vatanımız asla olmadı, bundan sonra da olmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde demokrasi şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize ise bir kez daha minnetlerimi sunuyorum. Kahraman Milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.

Bu millet var oldukça ezanlar susmayacak, ay-yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça düşmanlarımız korkmaya, dostlarımız ise kendilerini güvende hissetmeye devam edeceklerdir.

Her karış toprağında şüheda fışkıran bu kutsal vatanımızın sonsuza kadar bekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun??

 

/resimler/2018-7/13/1646285444191.jpg

SERHAT ÇELİK,

"15 TEMMUZ RUHUNU UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 15 Temmuz ruhunu ve yaşanan olayları unutmayacaklarını ve gelecek nesillere de unutturmayacaklarını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ?15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain saldırıya maruz kalmıştık. Silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmış terör örgütü mensupları masum vatandaşlarımızı gözlerini kırpmadan şehit etmişlerdi. Yaşanan bu olayları unutmayacağız vatandaşlarımızın tanklara vücutlarını siper ettikleri o ruhu da gelecek nesillerimize unutturmayacağız. Kurtuluş Savaşı´nda Nene Hatun, Maraşlı Sütçü İmam, İzmir´i işgal eden düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin´i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz´da da hainlerin karşısına göğüslerini siper eden nice yiğitler çıkardı. Vatanı, milleti için canını hiçe sayarak şehadet şerbetini içen askerlerimizin, polislerimizin ve bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cenabı Allah 15 Temmuzu bir daha bizlere yaşatmasın.? dedi.

Çelik açıklamasına şu şekilde devam etti :

?Türkiye´nin, bugünden itibaren, kendisinden ve demokrasisinden çok daha emin bir adımla yoluna devam edecektir. 15 Temmuz Başarısız Darbe Girişimi, ülkemiz ve milletimiz için bir milat olmuştur. Uyanık olmaya, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkma kararlılığımızı sürdüreceğiz. İşçiler, memurlar, bütün çalışanlar hep birlikte millet olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı topyekûn bir direniş ortaya koyduk. Üyelerimizle birlikte 2 yıl önce ki ilk gün ki ruhla yine 15 Temmuz Pazar Günü Kayseri Cumhuriyet Meydanında olacağız? dedi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor