15 TEMMUZ DESTANI

15 TEMMUZ DESTANI

?KAYSERİ DİMDİK AYAKTA?

Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Destanı konulu bir sergi açıldı. Cumhuriyet Meydanı´nda açılan sergiyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tüm Kayserilileri 15 Temmuz´da Cumhuriyet Meydanı´na davet etti. Başkan çelik, ?Kayseri´nin her zaman dimdik ayakta olduğunu göstereceğiz? dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Ajansı tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda açılan 15 Temmuz Destanı Sergisi bir yıl önce yaşadığımız hainliği ve Türk Milleti´nin gösterdiği kahramanlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Serginin açılışına Genç KAYMEK öğrencileri de katıldı. Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bir süre öğrencilerle sohbet ettiler.

Açılışta konuşan Vali Süleyman Kamçı, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin 11 Temmuz itibarıyla başladığını belirtti. 14 Temmuz´dan itibaren tüm işyerleri ile resmi kurum ve kuruluşların bayraklarla donatılacağını dile getiren Vali Kamçı, ?15 Temmuz´da Kayseri, sınavı yıldızlı pekiyi alarak geçmiştir. 15 Temmuz´da milletimiz bizleri güç vermiştir. Valilik, belediyeler, adliye, üniversiteler, askerimiz ve polisimizle birlikte dimdik ayaktayız. Devletine, milletine, bayrağına saygı göstermeyen herkes gerekli işlemi görecektir? dedi.

Daha sonra 15 Temmuz Destanı Sergisi Genç KAYMEK öğrencileri tarafından kurdele kesilerek açıldı. Katılımcılar açılışın ardından bir yıl önce yaşadığımız hıyanet ve bu hıyanete karşı Türk milletinin gösterdiği kahramanlığı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdiler.

?KAYSERİ DİMDİK AYAKTA?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz Destanı Sergisi´nde tüm vatandaşlara çağrıda bulundu. Geçen yıl Kayseri´de yapılan demokrasi nöbeti sırasında çekilmiş bir fotoğrafın önünde basın mensuplarına konuşan Başkan Çelik, bu yıl da tüm Kayserililerin meydanı dolduracağını söyledi. 15 Temmuz´u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, ?Hain örgütün tüm planları halkımız tarafından görüldü. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve azmi; milletimizin vatana, millete, bayrağa sahip çıkması ve Rabbim´in yardımıyla 40 yıllık proje 24 saat geçmeden püskürtüldü. Son bir senede devletimizin her kademesi, vücudun her tarafına işlemiş olan habis urdan temizlendi ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Konu vatan millet bayrak olunca, görüş farkı olmadan herkes meydanlara indi. Geçen sene nüfusa oranladığımızda Kayseri özellikle final gecesi rekor kırdı. Tüm şehir meydandaydı. Sağcısıyla solcusuyla, Ülkücüsü Akıncısı Alpereni ile herkes vatana sahip çıktı. Hemşehrilerimizle güveniyoruz. 15 Temmuz Cumartesi akşam saat 20.00´den itibaren bu meydanda aynı coşku ve heyecanı oluşturacağız. Geçen sene ilk andan itibaren belediye olarak olayı sahiplendik ve bir ay boyunca meydandaki tüm çalışmaları üstlendik. Belediyelerimiz, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları da meydanda yerlerini aldılar. Bu sene de böyle olacak ve sabah namazına kadar burada olacağız. Tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Coşku ve heyecanı yaşatacak konuşmacılar ve sanatçılar olacak. Dolu doldu bir gece geçireceğiz. Kayseri´nin dimdik ayakta olduğunu göstereceğiz? dedi.

Başkan Çelik, konuşmasında geçen yıl yaşananları fotoğraflarla anlatan sergiye de tüm Kayserilileri davet etti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Park Alışveriş Merkezi´nde de 15 Temmuz´u anlatan fotoğraf sergisi açıldı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor