15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

YAHYALI´DA ANILDI?

Yahyalı Cumhuriyet meydanında devam eden Demokrasi ve Milli İrade nöbetini düzenlenen şehitleri anma programı ile devam etti.
Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in katılımlarıyla gerçekleştirilen gecede Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tasavvuf Musikisi Orkestrası ile Kayseri İl Müftülüğü İlahi Grubu sahne aldı. Yahyalı halkının yoğun ilgi gösterdiği programa Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve Saz Ekibi katıldı.
Programın açılış konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; ?´Hizmetkârı olmaktan gurur duyduğum Yahyalılı kardeşlerim müdafaa-i vataniye nöbetimize hepiniz hoş geldiniz. Bugün şehit olmuş kardeşlerimizi de burada anmış olacağız. Türkiye olarak Diyanet İşleri Başkanımıza çok şey borçluyuz. Darbeler ezanları susturuyordu, Allah´a hamd olsun ki ezanlar darbeyi durdu. Cenab-ı Allah bu milleti seviyor. Allah´ın yardımını açık bir şekilde gördük. Televizyonlarda bu hainlerin yaptıklarını detaylı bir şekilde gördükçe tiksiniyoruz bunlardan, kinimiz bir kat daha artıyor. Bizleri yalnız bırakmayan, bir kez daha meydanı hınca hınç dolduran siz değerli hemşehrilerime, Kayseri İl Müftümüze çok teşekkür ediyorum.´´ şeklinde konuştu.
Başkan Öztürk´ün ardından Kuran tilaveti ile devam Şehitleri Anma Gecesi´nde konuşan Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne dik duran Türk Halkına teşekkür edip, şehitlere rahmet dileyerek ?´15 Temmuz darbe teşebbüsünün olduğu gece canlarını tanklara, füzelere, kurşunlara siper ederek, bu ülkenin istiklâlini ve istikbâlini kurtarma çabası içerisinde olan ve bu uğurda canlarını feda eden yüce şehitlerimize Mevlâ´dan rahmet diliyorum. Cenabı Allah inşallah onların bu dünyadaki günahlarını affederek, peygamberlikten sonra en yüce mertebe olan şehitlikle onları şereflendirir. ?´ değerlendirmesinde bulundu?
Konuşmasında Doğu ve Güneydoğu´da terör eylemlerine ve teröristlere karşı mücadele ederken canını feda eden şehitlere de Allah´tan rahmet dilediğini ifade eden Doç. Dr. Güven konuşmasına şu şekilde devam etti ? Kıymetli kardeşlerim, Kayseri Cumhuriyet Meydanımızda, bütün ilçelerimizin en büyük meydanlarında bir araya gelerek, istiklâlimize ve istikbâlimize sahip çıkmak için, vatanımızı, milletimizi, bu ülkenin sizler tarafından seçilmiş iradesini korumak ve darbecilere hadlerini bildirme amacıyla alanlarda toplanan asil ve aziz milletimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu ülke 1960´dan bu yana neredeyse her on yılda bir darbeler gördü. Yaşı müsait olanlar darbe sonrası bu ülkede neler yaşandığını biliyor. Şimdide bu hainleri bu millet gördü ve görüyor. 15 Temmuzdan bu yana neler yaşadık, bu süreç bizlere neler kazandırmalı ve geleceğimize nasıl bakmalıyız bunları değerlendirmeliyiz. Kıymetli kardeşlerim 15 Temmuz gecesi hepiniz darbe teşebbüsünü evlerinizde öğrendiniz ve darbeyi idrak ettiniz. Bu durumu idrak eder etmez herkes bulunduğu bölgelerde meydanlara akın etmeye başladı. İki şey halkımızı meydanlara dökmeye yetti. Bunlardan biri, kıyamete kadar şu gök kubbede baki kalmasını arzu ettiğimiz ezanlarımız, salalarımız. İkinci ise, bu ülkenin gelecekte iradesini düşmanlarına peşkeş çekmeyi reddeden Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın o açıklamaları hepimizi yüreklendirdi ve meydanlara doldurdu. Biraz önce Başkanımızda ifade etti. Darbeler olduğu zaman önce ezanları susturuyordu. Ancak bu defa ezanlar darbeyi durdurdu. Elhamdülillah. Bize hep imamların sadece namaz kıldırmakla görevli olduğu, camilerinde sadece namaz kılma yeri olduğu anlatıldı. Kardeşlerim camiler Müslüman toplumun eğitim gördüğü yerlerdir. Müslüman toplumun gerektiği zaman ülkesini ve milletini kurtarmak için bir araya geldiği, istişare ettiği ve Kurtuluş Savaşını başlattığı yerlerdir. Bu sebeple camilerimizin ve ezanlarımızın değerini iyi bileceğiz. Darbe girişiminde bulunan hainler bütün kurum ve kuruluşlarımızdan temizlenecek. Bu hainler sadece ülkemize zarar vermedi din anlayışımıza da zarar verdi. Kendilerini muhabbet fedaisi olarak niteleyen hainler, fesat fedaileriymiş. Masum insanlara kurşun sıkacak kadar bu millete düşmanlarmış. Bu paralel yapı kurulduğu günden bu yana diğer dini cemaatleri dışladılar. Kırk yıldır kurdukları düzen dört saatte yerle bir oldu.´´
Doç. Dr. Güven konuşmasını yaptığı duayla bitirdi. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tasavvuf Musikisi Orkestrası ile Kayseri İl Müftülüğü İlahi Grubunun sahne alarak seslendirdiği ilahi, ezgi ve marşlarla devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor