15 TEMMUZ´UN YIL DÖNÜMÜ

15 TEMMUZ´UN YIL DÖNÜMÜ

Devletin Zirvesi Sabah Saatlerine Kadar Milyonlarla Beraber Şehitleri Andı .

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Ankara´daki anma programlarına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve diğer kabine üyeleriyle birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Ankara´daki anma etkinliklerine katıldı. Bakan Özhaseki, 15 Temmuz günü öğlen saatlerinde başlayan ve ertesi gün sabah saatlerinde de devam eden anma programlarında vatandaşlar ve gazilerle bir araya geldi.
Türkiye´nin pek çok farklı şehrinden Ankara´ya gelen ve sayıları yüzbinlerin üzerinde olan vatandaşların büyük ilgi gösterdiği anma etkinlikleri, 15 Temmuz günü Gazi Meclis´te düzenlenen özel oturumla başladı. Darbe girişiminin yaşandığı geceye yönelik konuşmaların yapıldığı oturumda Başbakan Binali Yıldırım´ın yanısıra diğer parti genel başkanları da söz aldı. Özel oturumda, Bakan Özhaseki ile birlikte diğer kabine üyeleri de hazır bulundu.
Ankara´nın pek çok farklı noktasında anma programları düzenlenirken, sayıları milyonu bulan çok sayıda vatandaş Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nin bulunduğu Beştepe´ye akın etti. 15 Temmuz´un yıldönümü kapsamında Külliye etrafındaki caddeler araç trafiğine kapatılarak çeşitli kurum ve kuruluşa ait stantlar caddelere yerleştirildi. Gün boyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın standı da yoğun ilgi görürken, Bakan Özhaseki de akşam saatlerinde Bakanlığının standını ziyaret ederek vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. 15 Temmuz gazilerilye ve çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Özhaseki, vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulundu. Özhaseki daha sonra Meclis´e hareket ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın halka hitap ettiği programa katıldı.
Meclis´te öğlen saatlerinde düzenlenen 15 Temmuz özel oturumunun ardından İstanbul´da gerçekleştirilen anma etkinliklerine de katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı gün gece saatlerinde Ankara´ya dönerek tekrar 15 Temmuz´da vatan haini darbecilerin hedefi olan Gazi Meclis´e geldi. Meclis Şeref Kapısı önünde, 15 Temmuz´da Meclis´in bombalandığı saatlerde, hazırlan platformdan kendisini bekleyen yüzbinlerce vatandaşa seslenen Erdoğan, darbecilere ve 15 Temmuz´da yaşananlara yönelik dikkat çekici mesajlar verdi. Erdoğan, "Bir asır önce yedi düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale´de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz´da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Savaşlar, ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz´da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleriyle bir mücadele verdi" açıklamalarını yaptı.
Ankara´daki anma programlarının tamamına katılan Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Meclis´ten yaptığı halka hitabın ardından tekrar Beştepe´ye döndü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresindeki standaların bulunduğu alana gelen Özhaseki, sabah namazı saatine kadar Bakanlığının standında bekledi. Bir süre stantda kendisini karşılayanlarla sohbet eden Özhaseki, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen 15 Temmuz gazileriyle de yakından ilgilendi. Bakan Özhaseki, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da katılacağı Millet Cami´sinde sabah namazını kılmak için vatandaşlarla birlikte camiye yürüdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özhaseki´nin yanı sıra devletin zirvesinin katıldığı sabah namazından hemen sonra anma programı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nin önünde devam etti. Sabahın ilk saatlerinde kendisini bekleyenlerle bir kez daha buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşların arasından yürüyerek abidenin bulunduğu alana geçti. Erdoğan, kabine üyeleri ve diğer yetkililer ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nin karşısına inşa edilen Şehitler Abidesi´nin açılışını gerçekleştirdi. Eşi Emine Erdoğan´ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yanında devlet protokolü de hazır bulundu. Gazi ve şehit yakınları da Erdoğan ile beraber anıta yürüdü.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da