15. ULUSAL MİMARLIK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

15. ULUSAL MİMARLIK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

YAPI DALINDAKİ BÜYÜK ÖDÜL KAYSERİ´NİN OLDU?

Mimarlar Odası tarafından 1988 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl XV. Dönemi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık ödüllerinin sahiplerini buldu? Yarışmada dereceye giren eserler Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Hizmet Binası´nda açılan sergi ile kamuoyunun beğenisine sunulurken, yarışmada yapı dalında büyük ödül ?Ofis Mimarlık´ şirketinde görev yapan mimar Emre Arolat ve Güntülü Gündoğdu´nun ?ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ SÜMER KAMPUSÜ´ projesi ile Kayseri´nin oldu?
Bu yıl XV. dönemi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Sergis Ödülleri İstanbul´da tertiplenen törenle Yapı, Proje ve Fikir dalında düzenlenen yarışmada dereceye giren mimarlar ödüllerini aldı?
Yapı dalında Mimarlar Odası eski başkanı ve ilimizin tanınmış simalarından İsmail Rulukürkçü´nün ?Ofis Mimarlık´ şirketinde görev yapan mimar Emre Arolat ve Güntülü Gündoğdu ?ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ SÜMER KAMPUSÜ´ projesi ile Kayseri´ye tarihinde ilk kez birincilik getirerek göğsümüzü kabarttı?
Ekim ayında tertiplenecek sergi ile ilimiz sakinlerinin beğenisine sunulacak olan esereler ve ?Ulusal Mimarlık Ödülleri´ konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan Mimarlar Odası eski Başkanı İsmail Ruhlukürkçü 30 yıllık kesintisiz bir çabanın ürünü olarak bu yıl XV. gerçekleşen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı´nın Türkiye´de mimarlık mesleğini ve kültürünü geliştirme hedefiyle gündem yaratan ilk kurumsal girişim olarak Mimarlar Odası tarafından iki yılda bir tertiplendiğini vurgulayarak şöyle konuştu? ? Daha önce 15 defa verişmiş olan ödülü ilk defa bir Kayseri firması aldı. Kayseri mimarlık camiası adına umut ve gurur verici bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Söz konusu ödül Türkiye´deki mimarlık camiasının en üst kurulu tarafından verilmiş bir ödül. Ayrıca akademik kurul tarafından verilmesi çok önem arz ediyor. Bu ödül tabii ekip iş. Emre Arolat ve Güntülü Gündoğdu isimli mimar arkadaşlarımızın yoğun gayret ve katkıları ile şirket olarak hep birlikte aldık.Türkiye´de şuanda 50 bine yakın mimar var. Ve biz bu ödülü Kayserimize kazandırdık. Dolaysıyla gurur tüm Kayseri´nindir.?
Ruhlukürkçü sözlerinin devamında ? Sümer Bez Fabrikası´ Kayseri tarihine damga vurmuş, sanayi ve ticarette Kayserimizin anılmasında rol almış bir fabrikaydı. Fabrikanın tekrar güncellemensi yeniden yapılandırılması özellikle de eğitim yapısına dönüştürülmesi, yapıyı ona göre yeniden çalışmalarımızla tamamlamamız; modern çağdaş şekilde inşa edilmesi Abdullah Gül Üniversitesi olarak Kayseri´ye kazandırmamız bize ödülü getirdi? ifadesini kullandı?
HABER: C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor