17 ARALIK ŞEHİTLERİ İÇİN ANIT DURAK

17 ARALIK ŞEHİTLERİ İÇİN ANIT DURAK

Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık şehitleri için anıt durak yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 17 Aralık 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi önündeki durakta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu şehit olan 15 askerimizin anısının anıt

Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık şehitleri için anıt durak yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 17 Aralık 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi önündeki durakta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu şehit olan 15 askerimizin anısının anıt durakla yaşatılacağını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 17 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen hain terör saldırısında şehit olan 15 vatan evladı anısına anıt durak projesi hazırlandığını belirtti. Projenin patlamanın gerçekleştiği Talas Bulvarı üzerindeki Erciyes Üniversitesi durağının yerinde uygulanacağını ifade eden Başkan Çelik, şehitlerimizin anısının bu projeyle yaşatılacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına önümüzdeki hafta başlanacak olan anıt durak, şehitlerimizi temsil eden taş bloklardan oluşacak. Anıtı oluşturan 15 taş bloğun her birisine şehitlerimizin isimleri, doğum tarihleri ve doğum yerleri yazılacak. Taş bloklar arasında kalan bölümlere özel aydınlatma elemanları yerleştirilecek. Tüm anıt taşlarını kapsayan ve durak alanına saçak oluşturan son taşta ise gerçekleşen hazin olayı anlatan bir metin bulunacak. Oturma birimleri şehitlerimizin anısına saygı nedeniyle durak önünde değil yanında yer alacak.

Kayseri´de 17 Aralık 2016 tarihinde izne çıkan 1. Komando Tugayı askerlerini taşıyan otobüse Talas Bulvarı üzerinde bombalı araçla haince saldırılmış ve terör saldırısında 15 askerimiz şehit olmuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da