17. GELENEKSEL YAMULA PATLICANI TANITIM ETKİNLİĞİ

17. GELENEKSEL YAMULA PATLICANI TANITIM ETKİNLİĞİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ YAMULA PATLICANI´NI TANITTI

Kocasinan Belediyesince geleneksel hale getirilerek bu yıl 17.kez gerçekleştirilen Yamula Patlıcanı Tanıtım Etkinliği Büyükşehir Belediye Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ile Memduh Büyükkılıç´ın da iştiraki ile gerçekleştirildi? Kendine has yapısı ve lezzetinden dolayı coğrafi işarete sahip olan ?Yamula Patlıcanı´nı yurt genelinde tanıtmayı hedefleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar etkinlikte yaptığı değerlendirmede ?Yamula patlıcanı Kayseri´mizin yöresel bir değeridir." ifadesini kullandı?

Kocasinan Belediyesince geleneksel hale getirilerek bu yıl 17.kez gerçekleştirilen Yamula Patlıcanı Tanıtım Etkinliği Büyükşehir Belediye Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ile Memduh Büyükkılıç´ın da iştiraki ile Yemliha Mahallesinde gerçekleştirildi?

Halk oyunları gösterileri, sokak oyunları ve mehteran gösterisiyle başlayan ve belde halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yamula patlıcanı tanıtım günlerinin artık geleneksel bir hal aldığını hatırlatıp,Yamula Patlıcanı´nın coğrafi işareti olduğunu vurgulayarak "Yamulanın güzelliklerini el emeği göz nuru patlacanları için ne yapsak az. Kayseri tarihi bir şehir, Kayseri ticaret şehri, Kayseri sanayi şehri ancak bunun yanında Kayseri büyük bir tarım şehri. Yamula patlıcanı bunun bir örneği. Yamula patlıcanı Türkiye´ye nam salmış bir üründür. Yamula patlıcanı Kayseri´mizin yöresel bir değeridir." ifadesini kullandı?

Etkinliğin bir diğer önemli ismi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sözlerine Ankara´da görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın selamlarını ileterek başladı. Bir hekim olarak patlıcanın faydalarından da bahseden Başkan Büyükkılıç, patlıcanın en başta nikotinin düşmanı olduğunu söyledi ve 40 çeşit yemeğinin yapıldığını hatırlattı?

Sözlerinin devamında Kayseri Mutfağı´nin zenginliğinin de altını çizen Başkan Büyükkılıç, ?Kayseri gastronominin merkezi. İnanmıyorsan gel, gör, tat. Yakında gastronomi çalıştayı ve daha sonra festivaller yapacağız. Farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu güzel şehrimizi yemekleriyle de dünya ile tanıştıracağız? şeklinde konuştu?

Etkinliğe katılan vatandaşlara pilav ikram edilirken, ?Yamula Patıcanı´nın yurt genelinde tanıtılması için çalışmalar yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine varılarak etkinliğe nokta konuldu?



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı