17 GÜNDE 40 BİN ZİYARETÇİ

17 GÜNDE 40 BİN ZİYARETÇİ

ÇELİK, KAYSERİ´Yİ KÜTÜPHANELER ŞEHRİ YAPMAK İÇİN YATIRIMLARA DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi kültür ve eğitime yönelik önemli bir projeyi hayata geçirerek 3 Kasım´da 800 kişilik kütüphaneyi hizmete açmıştı. Açılışından itibaren büyük ilgi gören kütüphane 17 günde 40 bin ziyaretçi ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´yi kütüphaneler şehri yapmak için yatırımlara devam edeceklerini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi 800 kişilik kütüphaneyle kültür ve eğitime önemli bir yatırım yaptı. Son derece modern bir şekilde donatılan; basılı, elektronik ve sesli olmak üzere 33 bin kitabın bulunduğu Merkez Kütüphanesi açıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi görmeye başladı.
Her gün ortalama 2 bin 200 kişiyi ağırlayan kütüphaneye bugüne kadar 4 bin 600 kişi üye oldu. Kütüphaneyi ziyaret edenlerin sayısı ise 17 günde 40 bine ulaştı.
"KÜTÜPHANE YATIRIMI GELECEĞE YATIRIMDIR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´de imkan sağlandığı takdirde kütüphanelere ilginin olduğunu ve bu ilgiyi daha da artırmak için kütüphanelere yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Kütüphane yatırımının geleceğimize yatırım olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Kayseri´ye kazandıracağımız 24 saat açık kent kütüphanesi için de çalışmalarımız sürüyor. Kent Kütüphanesi haline getireceğimiz Meryem Ana Kilisesi´nin restorasyon çalışmaları başladı. Teşhir-tanzim projemiz de büyük ölçüde tamamlandı. Daha çok ihtisas kütüphanesi olarak hizmet verecek olan kütüphanemizde yaklaşık 50 bin kitap bulunacak. Gerek bireysel gerek grup çalışmalarının yapılabileceği Kent Kütüphanemizde, dijital servislerden elektronik kitap ve dokümanlara da ulaşılabilecek. 24 saat açık kalacak kütüphanemizi de 2017 yılının Sonbaharında hizmete açmayı planlıyoruz. Okuma alışkanlığının gelişmesine yönelik bir başka projemiz de Mobil Kütüphaneler olacak. İnsan yoğunluğu bulunan alanlarda kent mobilyaları uygulamamız başladı. Mobil kütüphaneler, Bürüngüz Camii yanında başladığımız kent mobilyası uygulamasını kültürel anlamda destekleyecek bir unsur olacak. Şehrin birçok noktasına mobil kütüphaneler koyarak insanların boş vakitlerinde kitaba yönelmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra Belsin Kütüphanesi´nin kapasitesini üç kat artıracak projemizin hazırlığı da sürüyor. Ayrıca İncesu´daki kütüphaneyi de yenileyerek engellilerin de kullanabileceği büyük bir kütüphane yapacağız" diye konuştu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı