18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ´NDE

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ´NDE

ŞEHİT ANALARI YAVRULARI İÇİN DUA ETTİ ?

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102´nci yıldönümü vesilesi ile Kayseri Valiliğince tertiplenen anma etkinliğine katılarak evlatlarının mezarı başına gelen şehit anaları bir yandan mezarlardaki karları temizledi bir yandan da göz yaşarlı ile şehit yaruları için dua ettiler? Mardin´de şehit olan ve iki gün önce toprağa verilen ilimizin son şehidi Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım´ın eşi Esra´nın mezar başındaki sözleri ise bir kez daha yürek dağladı.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102´nci yıldönümü vesilesi ile Kayseri Valiliğince tertiplenen ve Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirilen programa Vali Süleyman Kamçı, 2´nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Tören öncesi şehit yakınları çocuklarının karla kaplanan mezarlarını temizleyip çiçek koydular ve göz yaşları ile dua ettiler.
Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Demir anama töreni vesilesi ile okuduğu Mehmet Akif Ersoy´un kaleme aldığı ´Çanakkale Şehitleri´ isimli şiiri alanda duygu fırtınası yarattı?
Şiirin arından mikrofona gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Disiplin Kurulu Üyesi şehit eşi Zümrüt Demir´in konuşması da liseli genç yüreğin şiirini aratmadı? Demir konuşmasında, "Bizler şehitlerimize borçluyuz. O yüzden nereden geldiğimizi, ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Biz diyoruz ki, vatan evimizin eri, odamızın direğidir" ifadesini kullandı?
Vali Süleyman Kamçı´da kısa konuşmasında " Milletimizin çağın tüm imkanları ile donatılmış ordulara karşı maddi imkansızlıklar içinde verdiği mücadele birçok sömürülen millete ilham vermiştir."değerlendirmesinde bulunarak Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102´nci yıldönümünde zaferin önemine dikkat çekti?
Öte yandan Mardin-Diyarbakır karayolunda mayın taraması yaparken PKK´lı teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı bombayı patlatmaları sonucu şehadet şerbeti içen ve 2 gün önce toprağa verilen ilimizin son şehidi Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım´ın ailesi de garnizon şehitliğine gelerek dualar şehitlerimiz için dua ettiler? Şehit Uzman Çavuş Yıldırım´ın eşi Esra Yıldırım´ın sözleri bir kez daha yürekleri dağlarken metaneti gurur kaynağı oldu? "Bir tanem elime karanfil verdiler. Biz faniyiz. Sen meleksin. Oğlumuz üşür diye getiremedim. Hakkını helal et. Ben Allah katında şehit eşliğine layık görülmüşüm. O benim ilkokul arkadaşımdı. Biz birbirimizi çok sevdik. Ben Mahmut´uma layık olacağım. Oğlunu onun istediği şekilde terbiyeli bir çocuk yetiştireceğim. Ben yiğidimi asker yapacağım. Yiğidim kanını yerde koymayacak. Sen nefessiz kaldın, çocuğumuz nefesini alacak. Kız çocuk istiyordun. Cennette kız çocukların olsun. Ben seni kalbime gömdüm. Mahmut´um rüyama gel?
HABER: C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor