190 KM KANALİZASYON

190 KM KANALİZASYON

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ENDER BATUKAN: “190 KİLOMETRE KANALİZASYON YAPTIK” - “2011 BİZİM İÇİN DE DOLU DOLU GEÇTİ”

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, 2011 yılında 190 kilometre kanalizasyon, 230 kilometre içme suyu borusu döşediklerini bildirdi.

KASKİ'nin yaptığı çalışmalardan birçok insanın haberdar olmadığını ifade eden Batukan, “Bizim yaptığımız kanalizasyon ve su işi, iş bittikten sonra göze görünmüyor. Kaldırım, asfalt gibi değil. Hepsi unutuluyor. Sadece kullanan kişiler arıza yaptığında veya sorun olduğunda haberdar oluyor. Biz bu nedenle yaptığımız hizmetleri anlatmakta zorluk çekiyoruz” diye konuştu.

2011 yılının dolu dolu geçtiğinin altını çizen Batukan, “Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerinde 19 belde vardı ve orman köyleri vardı. Bütün beldelerde ve orman köylerinde çalışmışız. Hemen hemen her yerde merkezin dışında çalıştık. Merkezde daha önceki yıllarda yaptığımız yatırımlar ihtiyacı karşıladığı için hinterlantta çalışma yaptık. 2012'de de bu çalışmalar sürecek. Bütün bu yerlere su ve kanalizasyon hizmeti götürdük. 2012 yılında çalışmaların tamamını bitirmeyi düşünüyoruz. 2012 yılı sonrasında yeni bir Büyükşehir kanunu çıkacak. Bu nedenle çalışmaları bitirmek istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Batukan, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“190 kilometre kanalizasyon yapmışız, 230 kilometre içme suyu borusu döşedik 2011 yılında. Bunun yanında bin 4 tane içme suyu abonesi bağladık. Yine 2011 yılında bin 420 adet belediyelerin yeni açtığı yollarda ızgara yaptık. Bu da önem arz ediyor. Birçok yolda asfaltı yenilenen yollarda yağmur ızgarası şart. Kayseri'deki yollarda standart yükselince yollarda su birikintisi olmuyor.

Yaklaşık 879 adet yeni yapılan bina veya meskene kanalizasyon bağladık. Para olarak yaklaşık 40 milyon TL'lik masraf yapıldı. Şu ana kadar para ödemesi konusunda bir sıkıntı yok.

Yaptığımız işlerle ilgili yılsonunda kesin hesaplar yapılacak. Yarım kalan veya eksik olanları tamamlayacağız. 2012 yılında mücavir alandaki hizmeti bitirmeyi hedefliyoruz.”



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”