19. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI

19. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI

19. Milli Eğitim Şurası Kayseri hazırlık çalışması kapsamın da ilimiz genelinde eğitim veren öğretmen ve örenim gören öğrencilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda öğretmen niteliğinin arttırılması ve eğitim yöneticilerinin niteliğ

19. milli eğitim şurası Kayseri hazırlık çalışması hakkında bilgiler veren il milli eğitim müdür yardımcısı Mahmut Tatlı, yapılan toplantı’da 4 ana başlık belirlediklerini belirtti. Tatlı, belirlenen konuları şu şekilde sıraladı.

   1.’si öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri, 2.’si öğretmen niteliğinin arttırılması 3.’sü eğitim yöneticilerinin niteliğinin arttırılması ve 4.’sü ise okul güvenliği dir. Bazı konular geçmiş dönemde yapılan şuralarda da ele alınmış olmasına karşılık değişen koşullar ve sorular ışığında her zaman gözden geçirilmeye düzeltilmeye ve iyileştirilmeye ihtiyaç duyduğunu ve dinamik bir süreç olduğunu hatırda tutmak gerekir. Ülkemizde de öğretim programlarının yenilenmesinden bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanılmasına kadar çok geniş bir yelpazede ve eğitimin bütün bileşenlerinde bir dönüşüm süreci yaşanmaktadır. Bu sürece liderlik edecek olanların eğitim yöneticileri ve öğretmenler olduğu düşünüldüğünde öğretmenlerin kendilerini sürekli olarak yenilemeleri ve bilgi çağının gereklerine uygun beceriler kazanmaları sürecin başarısı için hayati bir önem arz etmektedir. Çocuklarımızın öğrenmeyi öğrenme becerisine sahip olmaları hayat boyu öğrenme sürecinin aktif bir öznesi haline gelmeleri öncelikle nitelikli öğretmenlerle mümkündür. İyi eğitilmiş ve yüksek düzeyde motive edilmiş öğretmenler kaliteli eğitimin en önemli unsudur. Dedi.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak